Προς παραίτηση ο Μπαλτάκος - ΠΑΣΟΚ: Η άμεση παύση του είναι το λιγότερο

Στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποβάλλει την παραίτηση του προς τον Πρωθυπουργο, πηγαίνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Ανακοίνωση για το μείζον θέμα των υπόγειων συνομιλιών του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η "άμεση παύση Μπαλτάκου είναι το λιγότερο". Στην ανακοίνωση του πάντως το ΠΑΣΟΚ, τονίζει τον απόλυτό σεβασμό του «στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών  που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών».

 

 

 

«Η άμεση παύση  του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο.
 
Η παρουσία  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει  χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό  μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και  το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.

Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές  συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.
 .
Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.
Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον  απόλυτο σεβασμό μας  στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών  που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών
».
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/04/2014 - 15:35