Eιδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

Δήλωση στήριξης των απολυμένων της ΕΡΤ από την Άντζελα Γκερέκου

Την στήριξή της, στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΑ Ζακύνθου και γενικότερα της ΕΡΤ, εξέφρασε με σημερινή συνέντευξή της στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, από τη Ζάκυνθο, που βρίσκεται για επαφές, η βουλευτής Κέρκυρας και υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Άντζελα Γκερέκου. Όπως τόνισε η κ. Γκερέκου, ήταν ακραίο, αν μη τι άλλο, αυτό που έγινε με το «μαύρο» στην ΕΡΤ και υποστήριξε ότι οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ, όχι μόνο πρέπει να παραμείνουν ζωντανοί, αλλά, επιβάλλεται να αναβαθμιστούν, δεδομένου ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

Άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή και άλλο η αυτοδιοίκηση, υποστήριξε η ίδια

Απαντώντας σε αρκετά και σκληρά ερωτήματα από την Πρωινή Ενημερωτική Ζώνη της ΕΡΑ Ζακύνθου, η κ. Γκερέκου, ανέφερε ότι είναι πράγματι πολύ δύσκολη η θέση των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, όπως είπε, θέλουν δεν θέλουν, ψηφίζουν μνημόνια και πολυνομοσχέδια, ωστόσο, τόνισε ότι είναι άλλο πράγμα η κεντρική πολιτική σκηνή και άλλο, η Περιφερειακή διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, αν και παραδέχθηκε ότι η κυβερνητική πολιτική επηρεάζει και την αυτοδιοίκηση. Παρόλα αυτά, υπεραμύνθηκε των ενεργειών και επιλογών που έχει κάνει, προκειμένου από οποιαδήποτε θέση, είτε ως βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, είτε ως υφυπουργός Τουρισμού, να βοηθήσει έμπρακτα τα Ιόνια Νησιά, απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα του αντι-περιφερειάρχη Ζακύνθου, με τη ΝΔ, Διονύση Μυλωνά, το οποίο διατυπώνεται σε δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Να μάς πει η κ. Γκερέκου  τι έχει κάνει για την Περιφέρεια μας». Επίσης, με αφορμή ανακοίνωση, του υποψήφιου αντι-περιφερειάρχη Ζακύνθου, με το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νιοτόπουλου, σύμφωνα με την οποία, η κ. Γκερέκου, ενώ, βρίσκονταν στη Ζάκυνθο, δια αλληλογραφίας, ψήφισε ΝΑΙ σε όλα στο πολυνομοσχέδιο, η τελευταία το διέψευσε δημόσια και μάλιστα, είπε, ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει και σαν διαδικασία.

Με ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, όπως τονίζει, διεκδικεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 

Για την υποψηφιότητά της, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επισήμανε ότι θέλει να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, έχοντας μια ομάδα εργασίας, η οποία ετοιμάζει μια συγκεκριμένη πρόταση για την οικονομία των νησιών μας, βάσει των ιδιαιτεροτήτων και δυνατοτήτων που υπάρχουν, χωρίς να ξεκαθαρίζει, εάν η κίνησή της, θα έχει την επίσημη ή ανεπίσημη στήριξη της «Ελιάς» ή και άλλων δυνάμεων. Τέλος, ανάφερε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί όνομα στο συνδυασμό της, ούτε έχει ετοιμαστεί το ψηφοδέλτιο, για τη συγκρότηση του οποίου, έκανε επαφές στη Ζάκυνθο και επομένως, διευκρίνισε ότι δεν ισχύει η πληροφορία που υπήρξε, ότι υποψήφιος αντι-περιφερειάρχης του νησιού, με συνδυασμό της, θα είναι ο δημοσιογράφος, Διονύσης Μποτώνης. (σ.σ. ο «συνάδελφος» που μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, έσπευσε από τους πρώτους να πιάσει δουλειά στη ΔΤ).         

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54