Η εξόρυξη χρυσού την εποχή της κρίσης

Κάλεσμα προς όλους τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ζωής, να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου στην Ιερισσό Χαλκιδικής, απευθύνει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Το διήμερο δράσης και ενημέρωσης με θέμα «Μεταλλεία Χρυσού σε περίοδο οικονομικής κρίσης-επιπτώσεις στο περιβάλλον», θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο αρχέγονο δάσος που καταστρέφεται για να πραγματοποιηθεί η εξόρυξη χρυσού.

Για περισσότερη ενημέρωση για τον ανιδιοτελή αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για το νερό, τον αέρα και το δάσος τους μπορείτε να δείτε το εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ: “Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης’’.

Ενόψει της διήμερης συνάντησης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης δήλωσε :«Στην Ελλάδα της κρίσης, όπου η προστασία του περιβάλλοντος υποβαθμίζεται δραματικά, η κοινωνία της Χαλκιδικής βγαίνει στους δρόμους για να υπερασπιστεί το δάσος της, το νερό και τον αέρα της. Μας θυμίζει ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν δημόσια αγαθά που είναι αδιαπραγμάτευτα και πολίτες που δεν εξαγοράζονται. Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων μας στη ζωή και όμως δέχονται τη βίαιη και παράνομη καταστολή της αστυνομίας, η προσωπική τους ελευθερία μπαίνει σε ομηρία προκειμένου να εκφοβισθούν και να σωπάσουν, ενώ συστηματικά δυσφημίζονται και διαβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης. Ο αγώνας τους είναι ο σημαντικότερος αγώνας για την προστασία τους περιβάλλοντος στην Ελλάδα σήμερα και καλώ όλους να τον στηρίξουμε με την παρουσία μας στην Πανελλήνια Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων αυτό το διήμερο 29 & 30 Μαρτίου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28/03/2014 - 18:15