ΚΕΕΡΦΑ: Kάτω τα χέρια από την αντιφασίστρια εκπαιδευτικό Ντίνα Γκαρανέ

Τη θρασύτατη επίθεση της γνωστής για το θαυμασμό της στην επταετή δικτατορία, φυλάδας του "Στόχου", καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που στοχοποιούν εκπαιδευτικό με παρουσία στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Συγκεκριμένα η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

"Νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή με μια εμετική εκστρατεία μίσους και χυδαιολογίας από ιστοσελίδες που διαχειρίζονται και από την φασιστοφυλλάδα «Στόχος» έβαλαν στο στόχαστρο την εκπαιδευτικό του 39ου Γενικού Λυκείου Αθήνας Ντίνα Γκαρανέ για την αντιφασιστική της δραστηριότητα.

Τα ορφανά του φύρερ της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκου, που παραμένουν έξω από την φυλακή μετά την δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχουν το θράσος να απαιτούν εισαγγελικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών, όταν η μόνη σχέση που επιδίωκαν με τα σχολεία ήταν να τα μετατρέψουν σε ορμητήρια για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.

Στις 21 Μάρτη, σε πολλά σχολεία οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού, με απόφαση της ΟΛΜΕ και των συλλόγων εκπαιδευτικών των σχολείων οργάνωσαν ενημερωτικές εκδηλώσεις κατά του φασισμού και του ρατσισμού, όπως και στο συγκεκριμένο Λύκειο με μεγάλη επιτυχία.

Οι εκπαιδευτικοί με τη δράση των συλλογικών τους οργάνων δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο στους νεοναζί να προκαλούν και να τρομοκρατούν μέσα στα σχολεία. Τα σχολεία, δέχονται τη πρωτοφανή επίθεση διάλυσης της δημόσιας παιδείας, με τις απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, την διάλυση των ΕΠΑΛ. Οι φασίστες κάνουν πλάτη στην επίθεση της κυβέρνησης και στοχοποιούν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Τα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μάρτη έδειξαν ότι ο κόσμος θέλει να τελειώνουμε μια για πάντα με τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, όλους τους φορείς που στήριξαν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη να καταδικάσουν την φασιστική πρόκληση και να υπερασπίσουν τους εκπαιδευτικούς που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και πολεμάνε τον φασισμό".