Φωτογραφία REUTERS

Μαλαισία: Δορυφορικός εντοπισμός 122 αντικειμένων στον ωκεανό

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί μέσω δορυφόρου 122 αντικείμενα, τα οποία πιθανόν να αποτελούν συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeingόπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν, τα αντικείμενα, εντοπίστηκαν από γαλλικό δορυφορικό σύστημα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το σημείο βρίσκεται περίπου 2.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της δυτικής Αυστραλίας, στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, 

Πάντως μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάποιο από τα αντικείμενα ανήκει στο χαμένο αεροσκάφος το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Δύο κινεζικά πλοία αναζητούν στην ίδια περιοχή αντικείμενο μήκους δύο μέτρων το οποίο εντοπίστηκε να επιπλέει από αεροσκάφη τα οποία συμμετέχουν στις έρευνες, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο Xinhua.

Τρία νέα αντικείμενα τα οποία επιπλέουν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν και οι αρχές της Αυστραλίας.

«Ακατάπαυστες προσπάθειες» ζητεί η  Κίνα

Ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας στη Μαλαισία Ζανγκ Γεσούι ζήτησε την Τετάρτη να καταβληθούν «ακατάπαυστες προσπάθειες» σχετικά με το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Ο κ. Ζανγκ, ο οποίος είναι και υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ.

Την Τρίτη, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ έστειλε τον κ. Ζανγκ για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Μαλαισίας σχετικά με το αγνοούμενο αεροσκάφος, μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο κ. Νατζίμπ ανέβασε στο Διαδίκτυο μία φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον κ. Ζανγκ στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ κάλεσε εξάλλου τη Μαλαισία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για το αεροπλάνο.

Πηγή: naftemporiki

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/03/2014 - 13:02