ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

 
 
---Την ανάγκη ενωτικής συμπόρευσης όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των αγροτών, της νεολαίας, «για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, «η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα, αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ,η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. 
«Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται».
 
 
---Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" , καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές να συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, και τους προτρέπει να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή.
Τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις», ενώ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά κόμματα καταρρέουν και στήνουν σχήματα για να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 ----«Η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το εάν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του», τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος να επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις
 
 
---Για νέα εποχή για την Ελλάδα μετά από τη συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 ---Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να με βγάλουν από το πολιτικό παιχνίδι, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», δηλώνει «μάχιμος πολιτικός» και απορρίπτει τα σενάρια μετακόμισης στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
 
---Καμία βελτίωση των συνθηκών δεν έγινε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς δεν  ήρθαν γιατροί και νοσηλευτές ενώ η αποσυμφόρηση παρέμεινε στα χαρτιά αφού έφυγαν 26 ασθενείς και εισήχθησαν 17 νέα περιστατικά, αναφέρουν  μηνύματα καταγγελίας χρηστών του twitter στο hashtag  #kolastirio το οποίο δημιουργήθηκε για να διαδοθεί η φωνή των κρατουμένων που βιώνουν  άθλιες συνθήκες νοσηλείας.
H αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι χθες (22/3) δεν έφερε καμία αλλαγή και τα αιτήματα παραμένουν ανεκπλήρωτα.
 
 --Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων και υποδίκων , προσαρμοσμένο στις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
 
 
---Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, και όπως έγινε γνωστό, θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι δανειστές έχουν ζητήσει την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση.
 
 
 ---Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για τον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοή από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι δημοσία δαπάνη, στη Λάρνακα.
 
 
---Να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 9 Απριλίου αποφάσισαν σήμερα οι αγρότες, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.
 
 
---Συνεδριάζει αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ειδική  επιτροπή  για το κοινωνικό μέρισμα.
 «Πράξη ντροπής, καταισχύνης και ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας», χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσιπρας
 
 
 ---Την ίδια ώρα, μπόνους 63 μισθούς αντί 87,5 θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους οι υπάλληλοι της Βουλής μετά τη μείωση που αποφασίστηκε , σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»,
Για τη χαμηλότερη μηνιαία αμοιβή (για παράδειγμα 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ από 113.500 ευρώ που σήμαιναν οι 87,5 μισθοί.
Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές , ενώ για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ. 
 
 
 ---«Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη λεκάνη της Μεσογείου είπαν εκ νέου σήμερα  οι Κρητικοί σε μεγάλη συγκέντρωση–πολιτιστική εκδήλωση στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.
 
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---Στη Γαλλία, σημαντικά κέρδη καταγράφει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυμάνθηκε στο 54,72%.  
Η ανεργία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, αλλά και οι κακές επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας αναμενόταν να πλήξουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), ενώ επικρίσεις λόγω των εσωκομματικών συγκρούσεων και διαφόρων σκανδάλων δέχεται και το κεντροδεξιό κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί . Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν αναμένεται να επωφεληθεί.
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την 30ή Μαρτίου, όπου δεν αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο.
 
---Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις στη μεθόριο, κοντά σε συριακή περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Παραβίαση του εναέριου χώρου της καταγγέλλει η Τουρκία με τον Ερντογάν να διαμηνύει ότι η Συρία «άξιζε σκληρή απάντηση».
Για «ωμή επιθετικότητα» μιλά από την πλευρά της η Δαμασκός, λέγοντας ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη ενώ βρισκόταν επάνω από συριακή επικράτεια.
 
---Στην Ταϊβάν, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα της κυβέρνησης σήμερα, διαμαρτυρόμενοι έναντι μίας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.
 
---Στην υπόθεση του χαμένου αεροπλάνου, σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στα όρια του Ινδικού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθούν τα αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.
 
 
Και ο ΚΑΙΡΟΣ:
---Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο με τοπικές βροχές  σε Ιόνιο, Ήπειρο , Μακεδονία και Θεσσαλία, και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά.
Από 8 έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 7 έως 18 στη Θεσσαλονίκη .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23/03/2014 - 23:23