Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.: Aποκλεισμοί συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ"Συσπειρωμένοι δίνουμε τη μάχη για τη μαζικοποίηση των αγώνων μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΓΣΕΕ,  Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ). Ακολούθως ενημερώνει για τα όσα συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ, αναφέροντας ότι:


"Η παράταξή μας, το Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων, σε αυτή μας την ανακοίνωση θα πρωτοτυπήσει!!!
Δε θα σας ενημερώσει για τη θέση που πήρε ο εκπρόσωπός μας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
Άλλωστε δεν καταθέσαμε καμία πρόταση, δεν πήραμε καμία απόφαση!!!
Όχι, δεν πάσχουμε ούτε από αφωνία, ούτε από έλλειψη θέσεων, ούτε από έλλειψη αρχών. Όχι, δεν είμαστε ευθυνόφοβοι και ως εκ τούτου δε συμμετείχαμε στις αποφάσεις.


Απλά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο συν. Φωτόπουλος δεν κλήθηκε, δεν ενημερώθηκε ποτέ, όπως δεν κλήθηκε και δεν ενημερώθηκε ποτέ και για τη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η μη πρόσκληση ούτε τυχαία ούτε εκ παραδρομής έγινε.


Πιθανόν η πλειοψηφούσα δύναμη της ΓΣΕΕ, σε ασκήσεις επί χάρτου, έκρινε ότι η απουσία του Εκπρόσωπού μας από την εκτελεστική, θα διευκόλυνε στη λήψη αποφάσεων στην κατεύθυνση που η ίδια ήθελε, γι αυτό και δεν τον ΚΑΛΕΣΑΝ.


Με βάση όσα είδαν το φως μέσω των ανακοινώσεων των παρατάξεων, που ήταν παρούσες στην εκτελεστική, καταθέτουμε σήμερα τις θέσεις μας.


Πιστεύουμε ότι η απεργία στις 9 Απρίλη μπορεί και πρέπει να είναι μια μαζική αγωνιστική απάντηση του κόσμου της εργασίας, σε κυβέρνηση, Τρόικα και εργοδότες. Είναι στο χέρι μας, στις 20 ημέρες που έχουμε μπροστά μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, απ’ άκρη σ’ άκρη να κάνουμε κοινωνό της προσπάθειάς μας κάθε εργαζόμενο, άνεργο και συνταξιούχο, που ζει στην καθημερινότητά του το απάνθρωπο αποτέλεσμα της εφαρμογής των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19/03/2014 - 20:26