Ρέθυμνο: Αντιφασιστικό Μονοήμερο στο Πανεπιστήμιο 19/3


Αντιφασιστικό μονοήμερο στο οποίο θα υπάρχει και η ενδιαφέρουσα "τοπική" διάσταση των εγκλημάτων των ναζί στο χωριό Καλή Συκιά του νομού Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή στο Ρέθυμνο. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:


"Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντιφασιστικής Δράσης και με πρωτοβουλία της τοπικής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, την Τετάρτη 19 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί μονοήμερο εκδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.


  Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης σας καλεί την Τετάρτη 19 Μάρτη στις 2:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Δ7 στην πρώτη πανελλαδική προβολή του ντοκιμαντέρ των κ. Μανώλη Παντινάκη και κ. Γιάννη Κανελάκη για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στο χωριό Καλή Συκιά του νομού Ρεθύμνου. Επιπλέον, θα ακολουθήσει ανάλογη εκδήλωση και συζήτηση στις 5:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Δ3 με θέμα την γέννηση του φασισμού και την αντιμετώπιση του σήμερα.


  Με αυτές τις εκδηλώσεις επιχειρούμε να αναδείξουμε την σημασία της άμεσης, μαζικής και οργανωμένης αντιμετώπισης των ρατσιστικών πολιτικών και των φασιστικών επιθέσεων που υιοθετεί τόσο η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής όσο και οι ομοϊδεάτες της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά αυτό τον τρόπο, σας καλούμε να συμμετέχετε και στο Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το Σάββατο 22 Μάρτη στις 12 π.μ. στην πλατεία Αγοράς.
Σας καλούμε να κλείσετε θέση στα πούλμαν που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 22 Μάρτη στις 11 π.μ. από την Μαρίνα Ρεθύμνου καλώντας στο τηλέφωνο 6979588005".