Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Nέο Δ.Σ. στο Σωματείο Κρεοπωλών Σερρών
 
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών.
 Πρόεδρος: Παντόφλατζης Δημήτριος του Αχιλλέα
Α’ Αντ/δρος :Καμπούρης Θεοφάνης του Ευαγγέλου
Γ. Γραμματέας : Φαρμάκης Παύλος του Δημητρίου 
Ταμίας: Παυλάκη Διαλεχτή του Νικολάου
Μέλος Μπατσιβάρης Πέτρος του Βασιλείου
Μέλος : Κασάπης Κων/νος του Αντωνίου
Μέλος Πατρώνας Νικόλαος του Δημήτριος
Ελεγκτική Επιτροπή
Παντόφλατζης Αχιλλέας του Αθανασίου, Παντόφλατζης Αχιλλέας του Αποστόλου, Παπάζης Στυλιανός του Άγγελου
Αντιπρόσωποι στην ΟΕΒΕΣΣ
Παντόφλατζης Δημήτριος του Αχιλλέα, Καμπούρης Θεοφάνης του Ευαγγέλου, Παυλάκη Διαλεχτή του Νικολάου, Φαρμάκης Παύλος του Δημητρίου 
Αντιπρόσωποι στην ΠΟΚΚ Αθηνών
Παντόφλατζης Δημήτριος του Αχιλλέα, Καμπούρης Θεοφάνης του Ευαγγέλου
 
Νέο Δ.Σ. στο Σωματείο Κουρέων και Κομμωτών Σερρών " Η Αλληλεγγύη"
 
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Σωματείου  Κουρέων και Κομμωτών Σερρών " Η Αλληλεγγύη " .
Πρόεδρος : Γκουσπασανιώτης Ιωάννης
Α’ Αντ/δρος :Φιλιππίδης Δημήτριος
Β’ Αντ/δρος: Αργυρίου Σάββας
Γ. Γραμματέας : Παρτάλης Πασχάλης
Αναπληρωτής Γραμματέας: Γεωργατζή Γεωργία
Ταμίας: Παπαγγελή Μαρία
Μέλος Τογκουσίδης Ευστάθιος
Ελεγκτική Επιτροπή
Δαλίσκα Βασιλική, Σίμπα Γεωργία, Τσέλκου Πασχαλία
Αντιπρόσωποι στην ΟΕΒΕΣΣ
Αργυρίου Σάββας, Γεωργατζή Γεωργία, Τογκουσίδης Ευστάθιος, Παπαγγελή Μαρία
Αντιπροσώποι στην ΑΣΚΟΚΚΚΕ
Αργυρίου Σάββας, Γεωργατζή Γεωργία, Τογκουσίδης Ευστάθιος
 
Ημερίδα για τις Πρώτες Βοήθειες
 
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Σερρών ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ και το Σωματείο ‘’ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.’’ συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα ‘’ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’’ το Σάββατο  22 Μαρτίου  και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Σερρών με εισηγητές εθελοντές διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών.
 
Εκδηλώσεις  για την 73η Επέτειο της  Μάχης του  Οχυρού Ιστίμπεη
           
Οι Φίλοι Οχυρού Ιστίμπεη διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο του οχυρού για την  73η Επέτειο της Μάχης του Οχυρού Ιστίμπεη, την  Κυριακή 6 Απριλίου  στις 11 το πρωί. 
Για πρώτη φορά  η Ιστορία ξαναζωντανεύει … από την Ομάδα Αναβίωσης "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 1940", ενώ μέσα στις στοές των οχυρών θα πραγματοποιηθεί έκθεση ιστορικής φωτογραφίας και ομιλία για τη Μάχη του Ιστίμπεη. Στην επιφάνεια του Οχυρού οι επισκέπτες θα απολαύσουν το ρόφημά τους με ταυτόχρονη περιήγηση στην έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων. ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.!!!
            ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
1.         Επίσημη τελετή μνήμης των πεσόντων στη μάχη των Οχυρών. Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν το κορμί στο άκουσμα του κροταλίσματος των πολυβόλων κατά την ανάγνωση ονομάτων των πεσόντων…
2.         Συμμετοχή της ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΒΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, με έδρα την Αθήνα, αποτελούμενης από 9 άτομα που θα φορούν πιστά αντίγραφα των στολών του Ελληνικού Στρατού του 1940 και θα φέρουν πιστά αντίγραφα (ρέπλικες) οπλισμού-φόρτου και εξάρτησης της εποχής εκείνης. Ο επισκέπτης θα βιώσει τη λειτουργία του Οχυρού Ιστίμπεη κατά το έτος 1941. Η επάνδρωση των στοών και η εμφάνιση της στολής του Έλληνα στρατιώτη του 1940 μετά από 73 χρόνια, μόνο ρίγη συγκίνησης μπορεί να προκαλέσει. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζονται με τον τιμημένο Έλληνα στρατιώτη του Β΄ΠΠ εν έτει 2014!!!
3.         Συμμετοχή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έκθεση των συμμετεχόντων οχημάτων, κατασκευής 1940 εως 1970, στην επιφάνεια του Οχυρού.
4.         Δημιουργία ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που αφορά στις μάχες που δόθηκαν στο Ιστίμπεη και στα γύρω Οχυρά. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από τα αρχεία του Ελληνικού και του Γερμανικού Στρατού και θα πραγματοποιηθεί εντός του Οχυρού.
5.         Διάλεξη με θέμα «ΜΠΕΛΛΕΣ, ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ» από τον Συνταγματάρχη ε.α. Κο Ηλία Κοτρίδη, με ταυτόχρονη χρήση οπτικοακουστικού υλικού (βιντεοπροβολή). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο θάλαμο που λειτουργούσαν οι τουρμπίνες εξαερισμού του Οχυρού (εντός των στοών).
6.         Τέλεση της καθιερωμένης ΔΕΞΙΩΣΗΣ με τοπικά εδέσματα και ροφήματα (προσφορά των κατοίκων του Νέου Πετριτσίου).
 
Η ανάπτυξη ανωτέρω δράσεων που αφορούν στις στοές θα γίνει κατά τα πρότυπα λειτουργίας Ευρωπαϊκών οχυρωματικών Γραμμών (βλέπε Γραμμή Μαζινό) και θα προσδώσει τη δέουσα προβολή που αρμόζει σε αυτόν τον Ιστορικό χώρο.
Οι Φίλοι Οχυρού Ιστίμπεη αναλαμβάνουν εξ’ολοκλήρου το κόστος των ανωτέρω δράσεων και ευελπιστούν στη συνέχιση της άριστης συνεργασίας με τη Στρατιωτική Αρχή για την επίτευξη του κοινού σκοπού.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης (το μεσημέρι) θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στο Νέο Πετρίτσι.