Κάτω τα χέρια από το Γηροκομείο Αθηνών

Δηλώσεις των δημοτικών συμβούλων Αθήνας και υποψηφίων δημάρχων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", Νίκου Σοφιανού και Πέτρου Κωνσταντίνου, σε συγκέντρωση για το γηροκομείο Αθηνών:

Για αδράνεια σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στο Γηροκομείο Αθηνών κατηγόρησε το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης σε συγκέντρωση εργαζομένων του Γηροκομείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Αμπελοκήπων.


 Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε σε επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σημειώνοντας ότι το Γηροκομείο είναι «ένα πολύτιμο φιλέτο γης σε σχεδιασμούς αξιοποίησης δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ των προσφυγικών της Αλεξάνδρας δεν είναι τυχαία. Οι αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια μαζί με τους κατοίκους για ανάπλαση των προσφυγικών από το Δημόσιο και το δήμο είναι η απάντηση στην όψιμη ευαισθητοποίηση που ακούγεται».

Και πρόσθεσε: «Το σκηνικό εμπορευματοποίησης συμπληρώνεται από το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη χρήση δημοτικού οικοπέδου που έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού». Σε ό,τι αφορά ειδικά το Γηροκομείο Αθηνών εξέφρασε την αλληλεγγύη της Λαϊκής Συσπείρωσης «στον αγώνα που δίνουν εδώ και 40 μήνες οι εργαζόμενοι για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να προστατέψουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους».

Και επέκρινε τη διοίκηση του δήμου διότι «από τον Φεβρουάριο 2011 που βάλαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πέρασαν δύο χρόνια για να αναγκασθεί η διοίκηση Καμίνη να ορίσει Επίτροπο, υλοποιώντας αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».
ο Π. Κωνσταντίνου έξω από την ΕΡΤ

Δήλωση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  του Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων στο ΚΑΠΑΨ του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου:

"Είναι ώρα να σταματήσει η απαράδεκτη συρρίκνωση μιας δομής που θα μπορούσε να δώσει φροντίδα σε εκατοντάδες ηλικιωμένους.

Υπεύθυνη είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που με τα μνημόνια της καταστροφής διαλύουν τις δομές πρόνοιας και καλύπτουν την διαχείριση του αρχιμανδρίτη Π.Μπούμπα που έφτασε από τα εννέα περίπτερα να λειτουργεί σήμερα μόνο τα δύο με απλήρωτο το προσωπικό για 40 μήνες!

Ο Δήμαρχος Καμίνης, ο Κακλαμάνης και ο Σπηλιωτόπουλος έχουν την στήριξη των κομμάτων που κυβερνάνε και καλύπτουν τις πολιτικές απαξίωσης της πρόνοιας. Η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα μπούν οι ΜΚΟ και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο χώρο των προνοιακών δομών φέρνοντας εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς με πενταμηνίτες εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα στη περιοχή των Αμπελοκήπων ξεπουλούν τους δημόσιους χώρους. Εκχωρούν χώρους στον ΠΑΟ που οι κάτοικοι διεκδίκησαν για χρόνια ολόκληρα ως χώρο για παιδικούς σταθμούς. Οι ανάγκες για άθληση δεν μπαίνουν σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες για παιδικούς σταθμούς, αυτό βέβαια αν υπάρχει σχεδιασμός και όχι ψηφοθηρία από το Καμίνη στους οπαδούς του ΠΑΟ. Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τα προσφυγικά της Λ.Αλεξάνδρας για χάρη της αποπληρωμής του ληστρικού χρέους προς τους δανειστές.

Είναι ώρα να καταργηθούν τα Μνημόνια  και διαγραφεί το χρέος ώστε να βρούμε λεφτά για την πρόνοια, την υγεία, τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Η διέξοδος είναι στην κοινή πάλη των εργαζόμενων του Γηροκομείου Αθηνών με τους διαθέσιμους που απολύονται στις 22 Μάρτη, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Μαζί να βρεθούμε και στις 22 Μάρτη στη μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού για να κλείσουμε το δρόμο στα μαύρο δεκανίκι της συγκυβέρνησης την Χρυσή Αυγή".


 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13/03/2014 - 09:14