"Όχι στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων"


Tην αντίθεσή τους στο ξεπούλημα 10 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και στη Δυτ. Ελλάδα, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, οι επικεφαλής των σχημάτων "Αριστερή παρέμβαση - αντικαπιταλιστική κίνηση στη Δυτ. Ελλάδα" και "Ανταρσία στο Δήμο Πύργου". Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους:


 
"Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έβαλε στον «αυτόματο πιλότο» της τρόϊκας και προωθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Άγριας Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας Δημοσίου) το ξεπούλημα – πακέτο δέκα (10) περιφερειακών αεροδρομίων (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Αράξου, Καλαμάτας και Χανίων).

Πρόκειται για νέο «μεγάλο φαγοπότι», με «προίκα» και «στρωμένο τραπέζι» με τις επενδύσεις του ΕΣΠΑ (εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ), προς τους επτά (7) πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Μαζί τους, με τη μορφή κοινοπραξιών, βρίσκονται και οι γνωστοί «εθνικοί εργολάβοι», όπως «J. & P. Avax», «Όμιλος Κοπελούζου», «Μέτκα» του ομίλου Μυτιληναίου, «Ελλάκτωρ» (Μπόμπολας), ειδικευμένοι στο μοίρασμα της πίττας του ΕΣΠΑ.

Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και στο Δήμο Πύργου, από το 2010 διεκδικούμε συνεχώς την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των αεροδρομίων Ακτίου, Αράξου και Ανδραβίδας (αντί να βομβαρδίζουν τη Λιβύη) και τη διασύνδεσή τους με τις άλλες μεταφορές (τρένο, λιμάνια, δρόμοι).

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αποκρούσουν αγωνιστικά και ενωτικά το εγκληματικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, που φλυαρούν ανέξοδα και αόριστα, για περιφερειακή και τοπική «ανάπτυξη», να πάρουν συγκεκριμένη θέση και δέσμευση στο σοβαρό αυτό ζήτημα".

* Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

* Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, υποψήφιος Δήμαρχος.