Διαμαρτυρία ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ το Σάββατο

Σε διαμαρτυρία ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το Σάββατο 15/3 στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Σταδίου, καλούν ομάδες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην πόλη και την κατοικία.

Το κάλεσμα για δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και των ακινήτων, γίνεται με αφορμή τη συμμετοχή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ), στη διεθνή κτηματομεσιτική έκθεση για επενδυτές και μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων, ΜΙPΙΜ, 11-14 Μαρτίου στις Κάννες. Ενάντια στις κερδοσκοπικές συμφωνίες που ετοιμάζονται στη ΜΙPΙM, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δράσης για το Δικαίωμα στην Πόλη και την Κατοικία οργανώνει διεθνείς δράσεις διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση έξω από το ΤΑΙΠΕΔ στην πλατεία Κολοκοτρώνη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 και θα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρεμβάσεις για τις εκποιήσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό κοινωνικών ομάδων και κοινωφελών χρήσεων από τους χώρους αυτούς, και την παράδοσή τους στην ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Οι άνθρωποι πάνω από τα ιδιωτικά κέρδη.

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των κενών κτιρίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

 

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Ομάδα encounterAthens

Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό

Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Αλληλεγγύη για όλους

Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού