Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Νέα αύξηση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ανεργία σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνιο Νησιά (σ.σ. η ΕΛΣΤΑΤ μετρά την ανεργία σε επίπεδα Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στο 26,8% έναντι 22,8% το Δεκέμβριο του 2012.

Όσον αφορά στο πανελλήνιο ποσοστό, το Δεκέμβριο του 2013 έφτασε το 27,5%,  έναντι 26,3% το Δεκέμβριο του 2012 και 27,6% το Νοέμβριο του 3013

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστά θα παραμείνουν και στην Κέρκυρα τα φαρμακεία αύριο (Δευτέρα) και μεθαύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών στην ακολουθούμενη πολιτική φαρμάκου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις κυβέρνησης και δανειστών για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, το ποσοστό κέρδους του κλάδου και το ωράριο, ενώ ακανθώδες παραμένει και το θέμα των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων.

 

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Θετικά είναι τα μηνύματα για την έλευση Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και τα Επτάνησα, από τη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Στην έκθεση μετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με δικό της περίπτερο,  και - σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το περίπτερο της Περιφέρειας   επισκέφτηκαν νέοι πράκτορες με σκοπό τη δημιουργία συνεργασιών, ενώ η παρουσία του Γερμανικού κοινού ήταν  μεγάλη όπως και η αγάπη τους για την Ελλάδα και προβλέπεται - σύμφωνα με τις προκρατήσεις - μια άνοδος της τάξης του 10-15%.
Οι Γερμανοί δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου, που αποτελούν για αυτούς και πιο κοντινούς προορισμούς.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Τρεπεκλής,  που πραγματοποίησε και συναντήσεις εργασίας με τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Γερμανίας  Ευτυχία Αϊβαλιώτη,  εκπροσώπους φορέων της Τουριστικής Βιομηχανίας και   υψηλόβαθμα στελέχη από μεγάλα Τουριστικά Γραφεία, όπως TUI, Tomas Kook, κ.α.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, τώρα, η τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤ, που θα γίνει από τις 19 μέχρι τις 22 Μαρτίου, προκειμένου να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα  από τη Ρωσία προς τη χώρα μας (και την Κέρκυρα), λόγω της κρίσης στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.     

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεδριάζει την Τρίτη, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

  • Στα θέματα που θα συζητήσει περιλαμβάνονται   
    η απευθείας παραχώρηση  με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών από το Δήμο   προς τρίτους
  • και η  τροποποίηση της κανονιστικής Αποφάσεως «λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς»  

 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε   από  την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η υπόθεση της διάρρηξης των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, τα ξημερώματα της 18.02.2014, κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, είναι δύο ημεδαποί 22 και 17 ετών καθώς και ένας 18χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οι κλεμμένοι υπολογιστές σε αποθηκευτικό χώρο, κοντά στην κατοικία του 18χρονου αλλοδαπού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας .

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Συστηματικούς ελέγχους διενεργούν οι Ομάδες   ΔΙ.ΑΣ. στα Επτάνησα για την αντιμετώπιση της (μικρο) εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα από τους   

3.130 ελέγχους πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του 2014,  να συλληφθούν 62 άτομα για κλοπές, ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή , παράνομη παραμονή στη χώρα και κατοχή προϊόντων παραεμπορίου

 

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας πρόσφατα προέβη σε αγορά συστήματος ψηφιοποίησης, με δωρεά του ιδρύματος Κώστα και Ελένη Ουράνη και από το Φλεβάρη ξεκίνησε την ψηφιοποίηση Κερκυραϊκών Εφημερίδων που κατέχει η Βιβλιοθήκη.

Ο συνολικός αριθμός σελίδων Κερκυραϊκών Εφημερίδων ξεπερνά τις 800.000. Σήμερα η Βιβλιοθήκη έχει ήδη ολοκληρώσει το έτος 1941 και 1942 και συνεχίζει με το 1943.

Η διαδικασία περιλαμβάνει πέραν της ψηφιοποίησης και διαχείριση του περιεχομένου ώστε να μπορεί το μέλος της Βιβλιοθήκης και ο επισκέπτης να αναζητούν μέσα στα ψηφιοποιημένα αρχεία με βάση λέξεις - κλειδιά. Το σύνολο των ψηφιοποιημένων αρχείων θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στον χώρο της Βιβλιοθήκης μέσα από το τοπικό δίκτυο, με πρόσβαση είτε μέσω κινητών (tablet- mobile) είτε σταθερών (υπολογιστές-laptop) συσκευών.

 

ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο του Ελευθέρου Πανεπιστημίου έτους 2013-2014, διοργανώνει την τρίτη ομιλία με θέμα «Οικονομία και Ορθόδοξη Θεολογία». Η ομιλία θα γίνει τη  Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στις 7.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας και  ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Γιούλτσης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54