Εντοπίστηκαν συντρίμμια του Boeing; Υπήρχαν επιβάτες που ταξίδευαν με κλεμμένα και απολεσθέντα διαβατήρια

Συνεχίζεται το θρίλερ με το boeing της Μalaysian Airlines το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα αντικείμενο που ίσως να ανήκει στο αεροσκάφος ωστόσο λόγω του σκοταδιού, ανέφερε ότι ήταν αδύνατο να διακριβωθεί αν πρόκειται για συντρίμμια του boeing. Από την πλευρά τους, οι αρχές της Μαλαισίας δήλωσαν ότι για την ώρα και παρά τις έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους. Στο θρίλερ με το χαμένο αεροσκάφος έρχονται να προστεθούν και οι ανακοινώσεις της Ιντερπόλ, η οποία ανέφερε ότι τουλάχιστον δυο διαβατήρια που είχαν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ως κλεμμένα ή απολεσθέντα χρησιμοποιήθηκαν από άτομα που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.«Ενώ είναι πολύ νωρίς για να εικάσουμε ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ των κλεμμένων διαβατηρίων και του αγνοούμενου αεροπλάνου, είναι φανερά πολύ ανησυχητικό το ότι κάποιος μπόρεσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε διεθνή πτήση χρησιμοποιώντας κλεμμένο διαβατήριο καταχωρημένο στις βάσεις δεδομένων της Ιντερπόλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Ρόναλντ Νομπλ.

Από την πλευρά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, αναφέρει ότι δεν ήταν δυο αλλά τέσσερα τα άτομα που ταξίδευαν με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια.

Και ενώ οι πληροφορίες για τα άτομα που ταξίδευαν με κλεμμένα ή απολεσθέντα διαβατήρια δίνουν τροφή για κάθε είδους σενάρια, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν - σύμφωνα με το ραντάρ που παρακολουθούσε την πορεία του boeing - να είχε κάνει αναστροφή και να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ προτού εξαφανιστεί.

Επίσης από τα επιπρόσθετα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι η οικογένεια ενός Κινέζου επιβάτη του αεροσκάφους κάλεσε το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να συνδεθεί.

Κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κίνας, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι αρχές της Μαλαισίας, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σήμα για να εντοπίσουν το Boeing,  ενώ  και το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing Television ανακοίνωσε ότι κάλεσε επίσης το κινητό τηλέφωνο του άνδρα και αρχικά φάνηκε να λειτουργεί, όμως στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε.

Με πληροφορίες από BBC, Ναυτεμπορική, topontiki.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09/03/2014 - 19:07