Χάθηκε από τα ραντάρ Boeing της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται θαλάσσια έρευνα ανοιχτά της Μαλαισίας και του Βιετνάμ, για τον εντοπισμό αεροσκάφους της Malaysia Airlines το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν στο Πεκίνο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Malaysia Airlines, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε τα ξημερώματα από τα ραντάρ (γύρω στις 2.40 ώρα ΕΛλάδας) την ώρα που πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για συντριβή και ζήτησε να σταματήσουν οι φημολογίες. Ωστόσο, νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το Boeing δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το αεροσκάφος μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και επτά Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη. Επίσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981, έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/03/2014 - 10:46