Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη εμπορία και διάθεση πυροτεχνημάτων στις Σέρρες
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο έμποροι 42 και 32 ετών (άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα), για παράνομη εμπορία και διάθεση παιδικών αθυρμάτων (στρακαστρούκες). Ειδικότερα, σε κατάστημα του 42χρονου στις Σέρρες, η 32χρονη κατελήφθη να διαθέτει προς πώληση πυροτεχνήματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.300 τεμάχια παιδικών αθυρμάτων διαφόρων τύπων. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΔΕΥΑΣ: Χρηματοδοτήσεις 687.833 ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ
 
Μετά τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης της νέας στέγης της ΔΕΥΑ Σερρών (πρώην ορφανοτροφείο θηλέων) με 1.124.287,46 ευρώ, η επιχείρηση πέτυχε να εντάξει στις 19 Φεβρουαρίου 2014, στο ίδιο Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, στον άξονα «Προστασία και διαχείριση υδατικών πόρων», την πράξη της Κατασκευής δικτύων ύδρευσης στην πόλη των Σερρών και σταθμών Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού (Τ/Τ) στο Καπετάν Μητρούση.
Για τα παραπάνω δύο έργα η ΔΕΥΑΣ θα λάβει το ποσό των 687.833 ευρώ με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του ισόποσου κεφαλαίου, καθώς αυτή τα εκτελεί με δικά της χρήματα.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρος Αραμπατζής σε συνέντευξη Τύπου.


Αντικατάσταση


Προχωρά η αντικατάσταση με σύγχρονο υλικό του τελευταίου παλαιού τμήματος του δικτύου ύδρευσης της πόλης σε Ιμαρέτ, Καλλιθέα και Άνω Καμενίκια.
Η μελέτη του έργου έγινε από τη ΔΕΥΑΣ. Εκτελείται από εργολάβο, μετά από διαγωνισμό με την επίβλεψη της Επιχείρησης.
Αναμένεται να ολοκληρωθεί  στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου και «εγγυάται καλύτερη ποιότητα νερού, επάρκεια χωρίς διακοπές και προβλήματα για τους κατοίκους των περιοχών αυτών» τόνισε ο κ. Αραμπατζής.


Σύγχρονο δίκτυο


Κατασκευάζεται μεταφορικός αγωγός (πρωτεύον δίκτυο) μήκους 555 μέτρων και δευτερεύον δίκτυο 8.500 μέτρων.
Σε αυτό θα συνδεθούν 620 παλιές και νέες ιδιωτικές παροχές με καλυμμένα φρεάτια ελέγχου και δέκα εξαεριστικά.
Στην περιοχή του έργου θα τοποθετηθούν πέντε νέα υδροστόμια πυρκαγιάς και 230 νέες βάνες διακοπής, ούτως ώστε σε περίπτωση διαρροής ή σπασίματος αγωγού να κλείνει η εγγύτερη βάνα ταχέως και να μην χάνεται μεγάλη ποσότητα νερού.


Τ/Τ στην Κοινότητα Κ.Μητρούση


Εννέα νέοι τοπικοί σταθμοί Τ/Τ  προστέθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Κ. Μητρούση που είναι συμβατοί με το ήδη εγκατεστημένο σύστημα τηλεελέγχου –τηλεχειρισμού που λειτουργεί η ΔΕΥΑ Σερρών.
Συγκεκριμένα : α) τέσσερις σταθμοί ελέγχου του διυλιστηρίου, β) δύο σταθμοί ελέγχου στον υδατόπυργο, γ) ένας σταθμός ελέγχου βόρεια του Άνω Μητρούση , δ) ένας σταθμός ελέγχου νότια του Άνω Μητρούση και ε) ένας σταθμός ελέγχου στην είσοδο του Κάτω Μητρούση.
Χάρη στο σύστημα Τηλεελέγχου Τηλεχειρισμού η ΔΕΥΑΣ ελέγχει τις διαρροές και τις κλοπές νερού στο δίκτυο.
 
Λογοτεχνική βραδιά με τα Ποιήματα του Αργ. Μπαρή
 
Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του σημαντικού ποιητή Αργύρη Μπαρή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών (Β. Βασιλείου 12) την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ.
Για το έργο του Αργύρη Μπαρή θα μιλήσει ο ομ. Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Γιώργος Τσιάκαλος.