Στη Βουλή η δικογραφία κατά του Ε. Βενιζέλου (video)

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».Τη μήνυση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έχει καταθέσει ο Δημήτριος Αντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού κατά την ημέρα συζήτησης της πρότασης για προανακριτική, όταν ο Ευ. Βενιζέλος είχε ισχυριστεί ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης.

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε πει κατά την ομιλία του ότι διατηρεί ένα αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τον καιρό που ήταν υπουργός. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στο σώμα της Βουλής και κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης τον ρώτησε, πως τα έχει, και εκείνος απάντησε αστειευόμενος: «Πώς τα έχω; Άντε καλέ πως τα έχω. Τα έχω για να κάνουμε πραξικόπημα όταν θα πάρετε την πλειοψηφία». (video)

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθεια του να υποστηρίξει ότι οι υπουργοί λαμβάνουν και κρατούν παντός είδους υπηρεσιακά αντίγραφα εγγράφων τα οποία μάλιστα συνηθίζουν να τα κρατούν σπίτι τους μετά το τέλος της θητείας τους παραδέχτηκε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στην κατοχή του χωρίς να έχει κανένα θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί μια τέτοια κατοχή.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενο με την ποινική δικογραφία και το αντίστοιχο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή με τις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης υπουργών (ν.3126/2003).

Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας - pontiki.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/03/2014 - 07:08

Πολυμέσα