Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

    ·         Ο Θωμάς Μπέγκας θα ηγηθεί της Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Η ολομέλεια της παράταξης με διαδικασία κάλπης ολοκλήρωσε χθες το βράδυ την επιλογή του επικεφαλής της. Συνολικά ψήφισαν 218 μέλη από το εκλεκτορικό σώμα το οποίο περιελάμβανε όλους τους υποψηφίους του 2010 και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων που είχαν οριστεί από την παράταξη. Ο Θωμάς Μπέγκας συγκέντρωσε 123 ψήφους και ο σημερινός δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος 92. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Μπέγκα και του ευχήθηκε νίκη στις εκλογές. Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλα τα μέλη της παράταξης και ζήτησε τη στήριξή τους στον προεκλογικό αγώνα.


    ·         Ανιστόρητες και προκλητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη. «Στη "συμπάθειά" του για τα θύματα, στις καθησυχαστικές του δηλώσεις περί γερμανικού ηγεμονισμού και στην αλαζονική του άρνηση περί οφειλών της χώρας του απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες, η απάντηση είναι μία: "Αν η ελληνική κυβέρνηση αποβάλει το σύνδρομο του ραγιά, τότε ο μόνος δρόμος θα είναι να διεκδικήσει αυτό και μόνο αυτό που είναι το δίκαιο για τη χώρα», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε την επίκαιρη επερώτηση με θέμα τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που εκτιμώνται χωρίς τους τόκους σε 162,43 δισ. ευρώ.


    ·         Πρόστιμα συνολικού ύψους 26.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε 10 επιχειρήσεις τροφίμων στην Ήπειρο τον Ιανουάριο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά τη διαπίστωση παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν σε παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων στην πλειονότητά τους για έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού του καταστήματος.


    ·         213 κιλά χασίς, μετέφερε με φορτηγάκι VW, 24χρονος Έλληνας, που γεννήθηκε και ζει στην Γερμανία. Άνδρες της ΟΠΚΕ Άρτας, παρακολούθησαν τον 24χρονο Έλληνα και στην Αμφιλοχία, έκαναν τον έλεγχο, για να εντοπίσουν τα 214 κιλά χασίς, τα οποία είχε καλά κρυμμένα στο φορτηγάκι. Όπως διαπιστώθηκε το φορτηγάκι ανήκει σε κάτοικο Θεσπρωτίας, ο οποίος και αναζητείται.


    ·         Μέλος ευρύτερου κυκλώματος αποτελεί ο 59χρονος Ιρανός, οδηγός της νταλίκας που εντοπίστηκε στο Δροσοχώρι να μεταφέρει 37 παράνομους μετανάστες. Η νταλίκα είχε παραλάβει τους μετανάστες από περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη και το αντίτιμο για την έξοδο από τη χώρα και τη μεταφορά μέχρι την Ιταλία έφτανε στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ για τον καθένα. Συνολικά το ποσό ανέρχονταν στις 145 χιλιάδες ευρώ! Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό (κοντά στα διόδια Δροσοχωρίου) όπου η νταλίκα κινούνταν με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό (νταλίκα) διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 59χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (37) αλλοδαπών, μη νομίμων μεταναστών.


    ·         Η Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών πρόκειται να βραβεύσει στις 21 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.30 μ.μ τους αθλητές του Δήμου Ιωαννιτών που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς και τους προπονητές τους. Πρόκειται να βραβευθούν συνολικά 254 αθλητές και προπονητές του Δήμου που μετέχουν σε 14 αθλήματα.