Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία στη Βυρώνεια

Το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Βυρώνειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική βία και ηλεκτρονικός εκφοβισμός» την Πέμπτη, 6 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ., στον χώρο του σχολείου.
Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι:
Πασχαλία Τζίνη, Νομικός, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
Γιάννης Κούνιος, Ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Γυμνασίου και του Γεν. Λυκ. Βυρώνειας καλών πρακτικών και δράσεων του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Υπεύθυνοι για την οργάνωση, το συντονισμό και την υλοποίηση της ημερίδας είναι οι: Ολυμπία Παχαδίρογλου και Θεόδωρος Στάμος.
 
Σαπίζει η πατάτα στις αποθήκες στην Άνω Βροντού
 
Σχεδόν 7.000 τόνοι παραγωγής Οκτωβρίου 2013 είναι απούλητοι και σαπίζουν αφού όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, οι έμποροι δεν τις αγοράζουν ώστε να πιέσουν τους ίδιους για χαμηλότερη τιμή.
Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλουν οι πατατοπαραγωγοί στο THESSTODAY.gr οι έμποροι τους έχουν βάλει “φέσι” από το 2011, με ακάλυπτες επιταγές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Μάλιστα είναι σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα τους, όπως λένε, δεν έχουν ούτε 1000 ευρώ που απαιτούνται για να πληρώσουν δικηγόρο και δικαστικά έξοδα.
Με τη τσέπη άδεια, εκφράζουν φόβους ότι δεν θα μπορέσουν να σπείρουν παραγωγή για την επόμενη χρονιά διότι δεν μπορούν να αγοράσουν σπόρο και λιπάσματα.
 

Ο Όμιλος Σερρών για την UNESCΟ τιμά τις γυναίκες
 
Ο Όμιλος Σερρών για την UNESCO  συμμετέχει στην Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιώντας τιμητική βράβευση στην κ. Ελεθεριάδου Στέλλα-Πρόεδρου του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών για την μακρόχρονη προσφορά της στην κοινωνία των Σερρών σε ο,τι αφορά την αναζωπύρωση και διατήρηση των Ελληνικών εθίμων και τοπικών παραδόσεων, όπου με ανιδιοτέλεια και πάθος προωθεί και προάγει τους καταστατικούς σκοπούς σε όλα τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κάνοντας πιο ενεργούς στις συγκεκριμένες θεματικές τους νέους της κοινωνίας των Σερρών.
Και στην κ. Νιννέτα Φραγγεδάκη, Προέδρου της ΕΓΕ Σερρών για την μακρόχρονη πρόσφορα της μέσα από τις δράσεις του παραρτήματος Ε.Γ.Ε. Σερρών τις όποιες με ανιδιοτέλεια και πάθος προωθεί, σε ο,τι αφορά την κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξάλειψη διακρίσεων κατά των γυναικών, την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής τους και την κατοχύρωση των κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων –Περιφέρειας Σερρών την Παρασκευή  7 Μαρτίου  ώρα 12:00 το πρωί. Θα προλογίσει για την ημέρα η κ Κρυσταλία Κεραμιδά δικηγόρος μέλος των νέων της UNESCOτων Σερρών
 
Στις 8 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών (όροφος 5ος) στις 19.00 μ.μ, τρεις  εθελόντριες η Julia Reiner ,η Marta Romero, η Anissa Lebbat, από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία συζητούν με νέες γυναίκες των Σερρών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ευρώπη σήμερα.
 
Εκτός εκλογών η Αγγ. Μήκα

Την απόφασή της να μην κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνεργάτες της η πρώην δήμαρχος Νιγρίτας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βισαλτίας Αγγελική Μήκα.
Μετά από συζητήσεις και “ζύγισμα” των δεδομένων, η κυρία Μήκα κατέληξε σ’ αυτήν απόφαση και σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες υπερίσχυσαν προσωπικές της προτεραιότητες και όχι πολιτικές.
Πλέον, οι συνεργάτες της έχουν αποδεσμευτεί και είναι ελεύθεροι να πλαισιώσουν  όποιον συνδυασμό επιθυμούν, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες (αν όχι ώρες!) να δοθεί μάχη από τους υποψηφίους (και τους εν δυνάμει, οι οποίοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τις προθέσεις τους) για το ποιος θα αποσπάσει τη στήριξη ποιου!
Βούλα Αγκάθα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/03/2014 - 22:16