Εγκρίθηκε η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε και έλαβε την έγκριση που δίνει το πράσινο φως για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, η Άνω Βουλή της Ρωσίας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, η Ρωσία απέρριψε την πρόταση της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα μιας συμφωνίας που θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της τελευταίας. Λίγο αργότερα σε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας κάλεσε ο «μεταβατικός προέδρος» της χώρας Α. Τουρτσίνοφ, μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ζητήσει την έγκριση της Άνω Βουλής της Ρωσίας για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Εξω φρενών ο Ομπάμα με τη CIA, αφού μέχρι την Πέμπτη το βράδυ τον διαβεβαίωνε ότι η Μόσχα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μ. Ιγνατίου του Mega.

 

Σχετικές Ειδήσεις: 

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας

Ukraine: Text of Putin's request to use troops

Ο Πούτιν ζήτησε από την Άνω Βουλή να εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία

Ουκρανία: Διαδήλωση στο Ντόνετσκ κατά της νέας κυβέρνησης - Συγκρούσεις στο Χάρκοβο

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01/03/2014 - 17:47