Ο Πούτιν ζήτησε από την Άνω Βουλή να εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters, επικαλέστηκε την κατάσταση στην Ουκρανία και την απειλή που υφίστανται «οι ρώσοι πολίτες, οι συμπατριώτες μας και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετεί στην Ουκρανική επικράτεια» και κατέθεσε αίτημα για δράση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια έως ότου ομαλοποιηθεί η κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα. Κονβόι τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας κινείται σε δρόμο μεταξύ Σεβαστούπολης και Συμφερόπολης στην Κριμαία της Ουκρανίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Αντρέι Ντεσίτσια, η Ρωσία απέρριψε την πρόταση της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα μιας συμφωνίας που θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της τελευταίας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Σεργκέι Ναρίσκιν, το ρωσικό κοινοβούλιο (Δούμα) κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον πληθυσμό της Κριμαίας «από τις αυθαιρεσίες και τη βία». «Οι βουλευτές καλούν τον πρόεδρο να λάβει όλα τα μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να προστατευθούν με κάθε τρόπο ο πληθυσμός από τις αυθαιρεσίες και τη βία στην Κριμαία», είπε ο Ναρίσκιν.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01/03/2014 - 16:26