Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Γερμανίας απολύει 3.500 εργαζόμενους

Ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη Γερμανία, η εταιρεία Barmer GEK, επικαλούμενη τις επιδεινούμενες συνθήκες της αγοράς και τις μεταβολές στις συμπεριφορές των πελατών της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 3.500 απολύσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού προσωπικού της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barmer GEK Κρίστοφ Στράουμπ ανέφερε σε μια ανακοίνωση τη εταιρείας που εκδόθηκε σήμερα ότι οι επιδεινούμενες συνθήκες της αγοράς για τους πάροχους υπηρεσιών υγείας είναι ο κύριος παράγων που οδήγησε στην απόφαση. «Η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών και των παρόχων υγείας είναι ακόμη καλή, αλλά θα επιδεινωθεί σημαντικά», προέβλεψε. Ο στόχος της Barmer είναι να μειώσει τα κόστη της κατά 250 εκατ. ευρώ ως 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η επιχείρηση σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των γραφείων που υποδέχονται πελάτες και να βελτιώσει αντ' αυτών τις υπηρεσίες της μέσω του κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και του Διαδικτύου. «Η ανάλυσή μας καταδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι πελάτες κάνουν τις δουλειές τους μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου και λιγότεροι έρχονται στα γραφεία μας», σημείωσε ο κ. Στράουμπ.

Πηγή: 902.gr