Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων    Η αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την κυριότητα και κατά συνέπεια και την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα απασχόλησε τους συμμετέχοντες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά.

    Η Γενική Γραμματέας με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζήτησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις που θα δρομολογήσουν την απεμπλοκή του προβλήματος.

    Ένταλμα σύλληψης σε βάρος αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα για άλλη υπόθεση, εξέδωσε ο ανακριτής της Πρέβεζας. Ο αστυνομικός κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης 805 κιλών χασίς, τα οποία κατασχέθηκαν στην παραλία του Βάλτου της Πάργας πριν από δέκα ημέρες.

    Την Πέμπτη στις δώδεκα και τέταρτο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο Δουρούτης η τελετή μνήμης και τιμής για τους έξι αγωνιστές που έπεσαν για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Ο χώρος της τελετής βρίσκεται μετά την Ιερά Μονή Περιστεράς, πλησίον της Αγίας Παρασκευής.

    «Η νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης των Δήμων που δρομολογείται ήδη από την Κυβέρνηση, προκαλεί οργή κι αγανάκτηση, θα φέρει την αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με νέα προβλήματα και την οδηγήσει σε περαιτέρω αδυναμία παρέμβασης σε καθημερινά ζητήματα», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με αφορμή τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ. «Οφείλει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια. Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν με τις περικοπές», σημείωσε ο κ. Φίλιος.

    Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις επτά το βράδυ, θα γίνει στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Σάββα-Ρουμπάτη «Τα Κρυμμένα Σεντούκια του Αλή Πασά». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ – UNRIC με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας της UNESCO, που φέτος έχει θέμα «Βιβλίο και Εκπαίδευση στη Μητρική Γλώσσα».  Η εκδήλωση, εντάσσεται στους εορτασμούς για την 101η επέτειο για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

    Εκατόν σαράντα οκτώ σελίδες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από την ευρύτερη περιοχή της Άρτας, περιλαμβάνει ο γαστρονομικός οδηγός που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας. Ο Γαστρονομικός Οδηγός της Π.Ε. Άρτας έχει συνταγές με υλικά που παράγονται από τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και περιλαμβάνει διάφορες ενότητες, όπως: κρεατικά, πουλερικά, αλιεύματα, γλυκά, πίτες, λικέρ κλπ. Ο Γαστρονομικός Οδηγός είναι διαθέσιμος μέσω της ιστοσελίδας της Π.Ε. Άρτας για ανάγνωση και εκτύπωση.