Ανοιχτή επιστολή κόλαφος για ΝΕΡΙΤ από επιτυχόντα

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή επιτυχόντα στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ.
 
"Αγαπητή Κυρία/Κύριε,
 
Η αίτηση μου έγινε σε πειραματικό στάδιο, έτσι ώστε να έχω μια εμπειρία από πρώτο χέρι όσον αφορά την αξιολόγηση των αιτήσεων για τη ΝΕΡΙΤ. Όπως προφανώς και οι ίδιοι γνωρίζετε η λίστα με τους επιτυχόντες και τους επιλαχόντες του νέου αυτού μορφώματος διέρρευσε στο διαδίκτυο μερικές μέρες πριν αποσπώντας ποικίλα σχόλια και κάνοντας γνωστό σε όλους πια ένα πράγμα το οποίο διαφαίνονταν εξ αρχής, την διάθεση από μέρους σας “βάλετε χέρι” στις τελικές λίστες αποτελεσμάτων των επιτυχόντων, μιας και η λίστα αυτή κατέβηκε άμεσα από τον ιστότοπο της ΝΕΡΙΤ. Γνωρίζοντας ότι κατέχω τα απαραίτητα προσόντα για να συγκεντρώσω μεγάλο αριθμό μορίων (εξού και η 12η θέση που κατέλαβα στην προσωρινή κατάταξη στον τομέα σύνταξης και παραγωγής εκπομπών στην Αθήνα) μπήκα στη διαδικασία υποβολής της αίτησης, όχι γιατί θέλησα ποτέ να συνδράμω στις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης και μέσω της αίτησης μου να τις νομιμοποιήσω, αλλά κυρίως γιατί ήθελα, από μία πλεονεκτική θέση, να εκφράσω την άποψή μου για όλα όσα κάνει η κυβέρνηση καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ρίχνοντας την Ελλάδα στα τάρταρα της λίστας χωρών με ελευθερία του τύπου.
Από το λάθος και την προχειρότητα σας λοιπόν αποδείξετε για ακόμη μια φορά πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την καινούρια ραδιοτηλεόραση. Προφανώς και στέκομαι αλληλέγγυος στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και για κανέναν λόγο δεν θα βρεθώ απέναντί τους δίνοντας πάτημα νομιμοποίησης σε μορφώματα όπως αυτό.

Οι λόγοι άρνησής μου λοιπόν είναι κυρίως πολιτικοί και όχι οικονομικοί, καθώς κι εγώ, όπως εκατομμύρια άλλοι βιώνουμε την οικονομική κρίση στην καθημερινότητα μας. Καλύτερα λοιπόν να πορευτώ με ψηλά το κεφάλι παρά να εμπλακώ με οποιοδήποτε τρόπο και να συνταχθώ με όσους καταπατούν δικαιώματα και αγώνες εργαζομένων.
 
Δεν θα σταθώ δίπλα σε εσάς που μπήκατε στο ραδιομέγαρο με τη συνοδεία των ΜΑΤ για να βγάλετε από μέσα τους αγωνιζόμενους εργαζομένους, ούτε θα εμπλακώ στον φορέα που πέταξε στο δρόμο τόσους ανθρώπους σε μια νύχτα ρίχνοντας μαύρο και στην τηλεόραση και στη δημοκρατία.

Αλήθεια ποιος νομίζει πλέον ότι αυτοί που απέλυσαν τόσο κόσμο σε ένα βράδυ και έριξαν μαύρο στις οθόνες μας μπορούν σήμερα να κάνουν προκηρύξεις για προσλήψεις εργαζομένων; Δεν σας νομιμοποιούμε, δεν σας εμπιστευόμαστε αλλά βρισκόμαστε απέναντί σας. Μπορεί οι αιτήσεις να ήταν πολλές αλλά ένα να έχετε κατά νου, ότι όλοι όσοι έκαναν αίτηση,την έκαναν ψάχνοντας να βρουν μία έσχατη λύση στο εργασιακό τους αδιέξοδο, η ΝΕΡΙΤ για κανένα λόγο δε νομιμοποιείται στις συνειδήσεις μας, όσο και αν το θέλετε.  
 
Με ή χωρίς εκτίμηση,
Αναστάσιος Κουτσογιάννης


Υ.Γ Ένα τελευταίο που θα πω πριν σας επισυνάψω την προ ημερών ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που με εκφράζει απόλυτα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλεκόμουν σε έναν φορέα του οποίου ο ειδικός διαχειριστής «ξεπλένεται» με νομοθέτημα της κυβέρνησης για τις πράξεις του:

«Ο ειδικός διαχειριστής δεν υπέχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση» ΑΡΘΡΟ 38 – ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Υ.Γ2: http://www.ertopen.com/eidiseis/item/14931-anakoinwsh-pospert-dhmosiografwn-ert-gia-th-%C2%ABdiarroh%C2%BB-ths-listas-ths-nerit#.UvtzpPvtCwH

Υ.Γ 3: Ως μεταπτυχιακός φοιτητής δημοσιογραφίας στo εξωτερικό τότε, δεν περιγράφεται η ντροπή που έζησα την επόμενη μέρα του “μαύρου” στην ΕΡΤ και εντός αλλά και εκτός πανεπιστημίου…"