Ο Μπερλουσκόνι αναλαμβάνει ρόλο στις διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σημειώνεται ότι  ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και θα εκτίσει εναλλακτικής ποινή επτά μηνών προσφέροντας κοινωφελή εργασία. Ωστόσο όπως φαίνεται συνεχίζει να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματός του, την ώρα μάλιστα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια να συγκεντρώνει το 24,3% στην πρόθεση ψήφου.

Σχολιαστές επισημαίνουν ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο, το Σάββατο, κατά την οποία ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να εκφράσει τις θέσεις του κόμματός του όσον αφορά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, του δίνει την ευκαιρία να πάρει «συμβολική εκδίκηση».

Παρά το ότι τον περασμένο Νοέμβριο αποπέμφθηκε από την γερουσία, επιστρέφει στο μέγαρο Κυρηνάλιο για να συμβάλει να καθοριστεί η τύχη της χώρας,αναφέρουν.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι ο Μπερλουσκόνι θα αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να συνθέσει ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις η  Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις υπό τον Ιταλό πρόεδρο που αρχίζουν το Σάββατο, όπως ξεκαθάρισαν με ανακοινώσεις τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ