"Είτε “εθνική”, είτε “χρυσή” η “Αυγή” θα είναι ναζιστική"

 

Συνέλευση στο Ρέθυμνο πραγματοποιεί η ΚΕΕΡΦΑ σήμερα το απόγευμα και στην ανακοίνωσή της περιγράφει το πλαίσιο και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν:
"Η κυβέρνηση συνεχίζει τη πολιτική της λιτότητας, διαλύει τα δημόσια αγαθά, συνεχίζει ακάθεκτη με το πρόγραμμα για τις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις με την πρόφαση ότι τα λεφτά δεν φτάνουν για να συντηρήσουν  τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας.

Τα ποσοστά της ανεργίας και η φτώχια αυξάνονται , παρά τα ψέματα του Σαμαρά ότι βλέπουμε «φως στο τούνελ» και  ότι φτάνουμε στο τέλος αυτού του μαραθώνιου των μνημονιακών πολιτικών.

Την ίδια στιγμή η ίδια κυβέρνηση που κόβει μισθούς και απολύει με την πρόφαση της αποπληρωμής του χρέους, σπαταλάει χιλιάδες ευρώ για να χρηματοδοτεί την FRONTEX για να πνίγει γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα, αλλά και την Χρυσή Αυγή για να μαχαιρώνει μετανάστες και αγωνιστές στους δρόμους.

Oι δώδεκα νεκροί στο Φαρµακονήσι, τέσσερις µητέρες µε τα παιδιά τους, είναι άλλος ένας µακάβριος φόρος αίµατος µετά τη Λαµπεντούζα στο βωµό της φύλαξης των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο.

Ο ρατσισµός των κυβερνήσεων και της ΕΕ δολοφονεί και φουσκώνει τα πανιά των νεοναζί σε όλη την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή διάλεξε τις µέρες που η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκληµα στο Φαρµακονήσι για να βγάλει τάγµα εφόδου σε παρέλαση µίσους στην Αµφιάλη βεβηλώνοντας τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αφού ακόμη κι εδώ στο Ρέθυμνο τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν τουλάχιστον 3 επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε αγωνιστές και μετανάστες. Στη μία μάλιστα από τις τρεις επιθέσεις ,ενάντια σε μία φοιτήτρια και σε δύο μετανάστες, οι νεοναζί χρησιμοποίησαν μαχαίρια για να απειλήσουν τη συντρόφισσα της ΚΕΕΡΦΑ.


Απέναντι τόσο  στην προσπάθεια των φασιστών να επιβληθούν με τη βία στους δρόμους, αλλα και με ισχυρό πανευρωπαικό κατέβασμα στις ευρωεκλογές, όσο και στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκωνόµαστε στις 22 Μάρτη για να στείλουµε το µήνυµα ότι δεν θα αφήσουµε τους νοσταλγούς του Χίτλερ να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των µεταναστών, να επιτίθενται σε µετανάστες, Ροµά, γυναίκες, οµοφυλόφιλους, άτοµα µε ειδικές ανάγκες.


Σε κάθε συνδικάτο, ∆ηµοτικό Συµβούλιο, φοιτητικό σύλλογο, σχολείο και πανεπιστήµιο ζητάµε να υπάρχει απόφαση για συµµετοχή και κινητοποίηση στις 22 Μάρτη. Να δηµιουργήσουµε ένα γιγάντιο αντιφασιστικό ποτάµι και να πληµµυρίσουµε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, τα δικά µας κάστρα αντίστασης σε µια µέρα που ο Πλανήτης θα αντηχεί: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Καλούμε όλους και όλες να οργανώσουμε το κατέβασμα στα Χανιά με τα αντιφασιστικά πούλμαν, συμμετέχοντας στην ανοιχτή Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Σάββατο 15/2 18:00 στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό)"..