Σε θέσεις μάχης οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και εκπαίδευση

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης για το πρόγραμμα απολύσεων και κινητικότητας στο Δημόσιο. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις καταλήψεις στα δημαρχεία, ενώ στους δρόμους βγήκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα Αμυντικά Συστήματα, με τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, κατά των «νέων μέτρων-καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, καθώς σήμερα άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει - μεταξύ άλλων - τη διαθεσιμότητα. Μάλιστα μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν, αποσύρεται η ρύθμιση από το πολυνομοσχέδιο, με την οποια εξαιρούνται από την κινητικότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε γραφεία υπουργείων.

Δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και πέρασαν μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται μπροστά στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.
 

Για την Παρασκευή, εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συνέχιση των καταλήψεων των Δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας καθώς και των παρεμβάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια για την λήψη αποφάσεων για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων μέχρι την Τρίτη.

Σε ότι αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.

Ήδη ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων.

Στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία, ενώ το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συλλαλητήριο στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής και καλεί τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο και στη συναυλία που θα ακολουθήσει με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών.

Την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί η πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και της ΠΟΕ-ΟΤΑ και απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11/07/2013 - 22:02