Aπόφαση συνέλευσης του ΠΑΣΕΤΙΜΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (wind)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  10/7/2013


Οι διοικήσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας  WIND  και VODAFONE αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιο του network sharing (συγχώνευση δικτύων).
Επιχειρούν με αυτή τη κίνηση να διώξουν με outsourcing (υπεργολαβία) και με γρήγορες διαδικασίες το μεγαλύτερο κομμάτι των  τεχνικών τμημάτων.


Αυτό γίνεται γιατί θέλουν να μειώσουν το λειτουργικό και πρωτίστως το εργασιακό κόστος.
Στις μέχρι τώρα συναντήσεις του ΔΣ του  σωματείου μας με την διευθύντρια προσωπικού και τον διευθυντή του τεχνικού,  δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις που να εξηγούν τους λόγους που οδηγούν στην συγχώνευση των δικτύων,  μέσω της δημιουργίας «νέας εταιρίας».


Για εμάς τους εργαζόμενους οι λόγοι είναι πασιφανείς:
Θέλουν να χτυπήσουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις , τους μισθούς, τα επιδόματα, τις συνθήκες εργασίας που είναι κατοχυρωμένα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπόγραψαν τα σωματεία μας και κατακτήθηκαν με πολυετείς αγώνες.
Δοκιμάζουν να πετύχουν αποφασιστικά χτυπήματα στα σωματεία των δύο επιχειρήσεων,  που συσπειρώνουν τους συναδέλφους και έχουν δώσει σημαντικούς και επιτυχημένους αγώνες.
Γι’ αυτό επιδιώκουν να διασπάσουν τα τεχνικά τμήματα από τα υπόλοιπα των εταιριών ώστε να μειώσουν την δυναμική των σωματείων ].


Στη νέα εταιρία που θέλουν να δημιουργήσουν και να μεταφέρουν εκεί μεγάλο μέρος συναδέλφων,  κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα έχει εργασία.
Στη νέα εταιρία η  έλλειψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα είναι η φυσική κατάληξη της ανυπαρξίας επιχειρησιακού σωματείου για να την υπογράψει και να την υπερασπιστεί,  θα είναι  καθοριστικής σημασίας  για την λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων.
Στη νέα εταιρία οι μισθοί θα κατρακυλήσουν, τα επιδόματα θα περικοπούν, οι συνθήκες εργασίας θα χειροτερεύσουν, αφού θα δίνεται στον νέο ιδιοκτήτη το δικαίωμα να υπογράφει ατομικές συμβάσεις εργασίας.


Στη νέα εταιρία και όσο θα προχωρά το έργο της συγχώνευσης των δικτύων θα περισσεύουν θέσεις εργασίας και θα γίνουν απολύσεις,  που χωρίς επιχειρησιακό σωματείο, δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Πόσο μάλλον,  που θα πρόκειται για μια μικρή εταιρία υπεργολαβίας.


Εμείς οι εργαζόμενοι στη WIND όπως και οι συνάδελφοί μας στη VODAFONE,  δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από αυτό το σχέδιο και από τη μεταφορά μας στη «νέα εταιρία» που επιδιώκουν, απεναντίας , έχουμε να χάσουμε πάρα πολλά που περιγράψαμε και άλλα πολλά,  που δεν χωράνε σε λίγες γραμμές.


Έχοντας εμπειρία από τις «εθελούσιες» εξόδους που μείωσαν το προσωπικό των δύο εταιριών και εντατικοποίησαν  τις εργασίες των εναπομεινάντων  συναδέλφων,  γνωρίζουμε την κινδυνολογία που θα προτάξουν οι διοικήσεις,  με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.


Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ WIND ΚΑΙ ΣΤΗ VODAFONE - ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Oι εργαζόμενοι σε Wind και Vodafone, με την εμπειρία και εξειδίκευσή τους, μπορούν να εγγυηθούν τεχνικά κάθε εργασία, χωρίς «νέες εταιρίες» και κατάργηση δικαιωμάτων.
Σε αυτό τον αγώνα θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή που θα αποφασίσουμε στις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου μας και σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων της VODAFONE, με αποκλειστικό κριτήριο την πιο μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και την αποτελεσματικότητα.


Σ’ αυτό τον αγώνα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν. Είναι επίσης κομμάτι του αγώνα διαρκείας, που χρειάζεται να δώσουμε ενωμένοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέτα, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργατικού δικαιώματος, ενάντια στις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους φόρους που λεηλατούν το εισόδημά μας, στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της Τρόικας και των επιχειρηματιών να προωθήσουν νέα εξοντωτικά μέτρα (με το επερχόμενο «πολυνομοσχέδιο»-σκούπα ), πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54