Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συλλαλητήριο ενάντια στο πέρασμα του αγωγού TAP από τις Σέρρες
 
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, τις Κρηνίδες του Δήμου Καβάλας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  το μεσημέρι, οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και της Δράμας, με τη συμπαράσταση συλλόγων, σωματείων, πολιτών αλλά και του αγροτικού κόσμου της περιοχής, θα αντιδράσουν στην επιχειρούμενη προσπάθεια της κατασκευάστριας εταιρείας για διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) μέσα από την πεδιάδα των Τεναγών και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου της Νέας Καρβάλης, καθώς και την κατασκευή σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου κοντά στην πόλη των Σερρών.
 
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας, το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τον Σύλλογο Αγροτών Ανατολικής Μακεδονίας.
 
Στόχος της κινητοποίησης είναι "να γίνει κατανοητό σε όλους πως οι τοπικές κοινωνίες της Καβάλας και της Δράμας δεν πρόκειται να δεχθούν κανένα σχέδιο διέλευσης του αγωγού που θα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.
 
Να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ- ΤΑΜ, στα τέλη Σεπτεμβρίου εκπόνησε μια ολοκληρωμένη μελέτη, στην οποία καταθέτει την πρόταση για εναλλακτική διέλευση του αγωγού ώστε να παρακαμφθούν τα Τενάγη. Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μετά την ενημέρωση που είχε κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται κανένας σχεδιασμός να υιοθετηθεί αν πρωτίστως δεν υπάρχει η αποδοχή των τοπικών κοινωνιών και η συναίνεση των κατοίκων, ενώ ζήτησε να εξεταστεί από μηδενική σχεδόν βάση η όδευση του αγωγού φυσικού αερίου.
 
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ- ΤΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως "σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο αγωγός να περάσει από περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, όπως η Ν. Καρβάλη και τα Τενάγη".
 
Νεκρός 40χρονος στην Εθνική Οδό Δράμας – Σερρών
 
Χτες το βράδυ, στο 44ο χλμ. της Εθνικής Οδού Δράμας – Σερρών, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος εξετράπη αριστερά της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.
 
Συνελήφθη 16χρονος για απόπειρα κλοπής σε διαμέρισμα στις Σέρρες
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 16 ετών, για απόπειρα κλοπής σε διαμέρισμα. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ημεδαποί, ως συνεργοί του 16χρονου, οι οποίοι σκόπευαν να αφαιρέσουν τιμαλφή από οικία.   Ειδικότερα, στις Σέρρες, οι τρεις προαναφερόμενοι, αφού αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος, επιχείρησαν να διαρρήξουν μία μπαλκονόπορτα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τελικά συνελήφθη ο 16χρονος από περιπολούντες αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
 
Η Ζωή Χειμωνίδου υποψήφια με τον Στέφανο Φωτιάδη
 
Η  Σερραία δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ θα περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του πρώην νομάρχη Σερρών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.