Αντιρατσιστικές συσκέψεις σε Αγία Παρασκευή και Ρέθυμνο

Συσκέψεις με στόχο την καλύτερη οργάνωση της 22 Μάρτη, παγκόσμιας μέρας δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή στην Αγία Παρασκευή και το Σάββατο στο Ρέθυμνο.

Στην Αγ. Παρασκευή η σύσκεψη που καλείται από την ΚΕΕΡΦΑ θα γίνει στις 7.30μμ στο Δημαρχείο και εισηγητές θα είναι ο Στέργιος Μανουράς (εκπαιδευτικός Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής), ο Τάκης Ζώτος δικηγόρος και οι γονείς του δολοφονημένου Σ. Λουκμάν.

 Επισυνάπτουμε το κάλεσμα για τη σύσκεψη στο Ρέθυμνο, που αναφέρει τα ακόλουθα:


"2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ
 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6ΜΜ


Το 2013 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά που το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα έφτασε στην κορύφωσή του. Εξανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά, να προφυλακίσει τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και κάποια από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και τον Δένδια να δώσει το πράσινο φως στον Άρειο Πάγο να διερευνήσει τα εγκλήματα που τόσα χρόνια συγκάλυπτε, τόσο η δικιά του κυβέρνησή όσο και οι προηγούμενες.


Το φρικιαστικό έγκλημα του Λιμενικού στα ανοιχτά στο Φαρμακονήσι, με τους δώδεκα νεκρούς -ανάμεσα τους οκτώ γυναίκες και παιδιά- που βρίσκονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, είναι αντάξιο σε βαρβαρότητα των εγκλημάτων ανοιχτά της Λαμπεντούζα.


Η  Ευρώπη-φρούριο, των κλειστών συνόρων, της FRONTEX  και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στο βωμό της πιο άθλιας ρατσιστικής πολιτικής που ανοίγει το δρόμο στο νεοναζισμό σε όλη την Ευρώπη.


Όμως η μάχη ενάντια στο φασισμό δε θα κριθεί μόνο στα δικαστήρια. Η μαζική δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, η δράση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει την έκβαση αυτής της μάχης.


Στις 22 Μάρτη θα υπάρξει παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ήδη έχει αρχίσει να απλώνεται διεθνώς, καθώς αρκετές πόλεις έχουν αρχίσει να δηλώνουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη καμπάνια, Καρντιφ, Γλασκώβη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη.


Η πρόταση για την Ελλάδα είναι να οργανωθούν τρία μεγάλα συλλαλητήρια: στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά. Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε κοινή δράση το Σάββατο 8/2, 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου  τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους,τις ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων,  τις συλλογικότητες  και τις κοινότητες μεταναστών και Ρομά να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι ενάντια στη φασιστική απειλή και τη ρατσιστική βία.


Να κάνουμε τα Χανιά στις 22 Μάρτη, αντιφασιστική πόλη. Να πλημμυρίσουμε την πλάτεια Αγοράς με χιλιάδες ανθρώπους σε ένα μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο, μια συναυλία διαμαρτυρίας-κραυγή κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού, μια μέρα δράσης όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας".


 ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ