Κινητοποίηση κατά της καταστροφής των συριακών χημικών στη Μεσόγειο

Συλλαλητήριο κατά της σχεδιαζόμενης καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι του Ηρακλείου, θεωρώντας ότι η διαδικασία θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών και ότι πρόκειται για μια «τοξική βόμβα» για την περιοχή.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πήραν μέρος το σύνολο των φορέων και πολλοί Ηρακλειώτες, ενώ οι εκπρόσωποι των οργανωτών του συλλαλητηρίου αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που θα έχει για την Κρήτη και το περιβάλλον η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Από πλευράς του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το θέμα, σήμερα σε συνάντησή τους στο περιθώριο της ειδικής εκδήλωσης για την «Στρατηγική της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου» στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Κατά την συνάντηση ο περιφερειάρχης μετέφερε την αγωνία όλων, επιστημονικών ιδρυμάτων, φορέων, πολιτών της Κρήτης, για τον σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο στην «κλειστή» Μεσόγειο και ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα, ως πρωθυπουργού αλλά και ως προεδρεύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης παρέδωσε στον πρωθυπουργό σχετική επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει «θα θέλαμε την προσωπική σας ανάμειξη στο θέμα, ώστε με το αυξημένο κύρος σας και ως προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες».

Για κίνδυνο τεράστιας οικολογικής καταστροφής με ανυπολόγιστες συνέπειες έκανε λόγο η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ενώ το σύνολο των φορέων της Κρήτης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση, με κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Μανιάτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54