Εργαστήριο People Witness: Ελάτε στο δίκτυο των ελεύθερων δημοσιογράφων

Εργαστήριο διαδικτυακής επικοινωνίας και οργάνωσης, διοργανώνουν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη οι People Witness, μια ομάδα πολιτών-δημοσιογράφων που ερευνά και αναπτύσσει εργαλεία και τεχνολογία φιλοδοξώντας να δημιουργήσει δίκτυο ελεύθερων δημοσιογράφων και ανταποκριτών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον Μικρόπολις (Βενιζέλου& Βας. Ηρακλείου 18) από τις  16.00μ.μ-17.00μ.μ στο Μικρόπολις. Φέρτε τον υπολογιστή σας, το έξυπνο κινητό σας, την ταμπλέτα ή όποιο άλλο παρόμοιο μηχάνημα για να συμμετέχετε με διαδραστικό τρόπο. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να έχετε γεμάτη μπαταρία!
 

 
 
Το εργαστήριο επικεντρώνει στην ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων και άλλων προγραμμάτων ώστε να παρέχονται γρήγορα και αποτελεσματικά οι πληροφορίες.

Περιλαμβάνει βασικές ιδέες και πρωτόκολλα του Twitter, Wordpress , Bamuser (live streaming), εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα , ασφάλεια κ.α. όπως επίσης και κάποιες ιδέες και αντιλήψεις βασισμένες στην ηθική των χάκερς , στην φιλοσοφία του ανοιχτού κώδικα , σε οριζόντια διαμοιρασμένα δίκτυα και οριζόντια δίκτυα αποφάσεων.

Το εργαστήριο δεν έχει καμία ιεραρχία και ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει με όποιον τρόπο. Η αναπαραγωγή ενθαρρύνεται και όλες οι πληροφορίες είναι ελεύθερες προς χρήση.
.
Who is who
 
Οι PeopleWitness είναι μια ομάδα πολιτών-δημοσιογράφων που ερευνά και αναπτύσσει εργαλεία και τεχνολογία για την δημιουργία ενός δικτύου από ελεύθερους δημοσιογράφους έχοντας κατά νου ότι ο καθένας μπορεί να γίνει ανταποκριτής. Ανατρέποντας την λογική των κύριων μέσων μαζικής ενημέρωσης παρέχοντας ποιοτική ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο από όλο τον κόσμο.
 
Η σελίδα των People Witness στο Facebook
https://www.facebook.com/Peoplewitness
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/02/2014 - 21:38