226 χρόνια φυλάκιση στους γονείς-τέρατα

Ποινή φυλάκισης 123 ετών στον 40χρονο και 103 ετών στην 41χρονη σύζυγο του, που κατηγορούντο για το βιασμό και την ασέλγεια σε βάρος των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών τους, επέβαλε με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες (η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών), η μητέρα ομολόγησε τις πράξεις της ενώ ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα, λόγω χρήσης αλκοόλ και ουσιών εκείνο το διάστημα. Ο καθένας τους θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 25 ετών. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού (τον Μάη του 2013) για τη φρικιαστική αυτή υπόθεση:

"Με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με το περιστατικό οικογενειακής βίας των τεσσάρων παιδιών στην περιοχή της Πάτρας θα θέλαμε "να ενημερώσουμε πως το περιστατικό χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή και με διακριτικότητα «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο οργανισμός αντέδρασε άμεσα όταν πριν περίπου μία εβδομάδα έλαβε στη γραμμή SOS 1056 τη σχετική καταγγελία, από γνωστό της οικογένειας.

Ακαριαία ενημερώσαμε την εισαγγελέα ανηλίκων Πατρών, η οποία εξέδωσε άμεσα τη σχετική εντολή προς τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια και κατόπιν και της παρότρυνσης από τον ίδιο γνωστό πρόσωπο της οικογένειας, ένα από τα παιδιά κατάγγειλε επώνυμα στην αστυνομία τα όσα φρικιαστικά διαδραματίζονταν στο σπίτι. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας παρενέβη άμεσα συλλαμβάνοντας τους γονείς, απομακρύνοντας τα παιδιά από κοντά τους.

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου περιστατικού, ενός κακού που σημειώθηκε στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού, επιβεβαιώνοντας πως η σιωπή είναι συνενοχή και πως μπορούμε να προλάβουμε το κακό, μόνο αν μιλήσουμε, αν μιλήσουμε τώρα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στα τέσσερα παιδιά στηρίζοντας τα με κάθε δυνατό τρόπο, υλικό και ψυχολογικό και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους. Βασικό μέλημα μας πλέον η αποκατάσταση της υγείας σωματικής και ψυχικής των παιδιών με διακριτικότητα και ηρεμία μακριά από το φώτα της δημοσιότητας."

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/02/2014 - 01:30