Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

∆ημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών  : «Λίμνη Κερκίνη, ο δικός μας υγρότοπος»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου, η ∆ημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την κυρία  Κωστούλα Τάτση, βιολόγο και πρώην υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ν. Σερρών, διοργανώνει τη ∆ευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 18:30 δράση για παιδιά με τίτλο «Λίμνη Κερκίνη, ο δικός μας υγρότοπος». Μέσα από τον κύκλο του νερού καλούνται τα παιδιά να αναγνωρίσουν την αξία και την σημαντικότητα των υγροτόπων, να μάθουν για τους οργανισμούς που ζουν εκεί, τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους και πως η αρμονική συμβίωση όλων μαζί συμβάλλει στην ισορροπία του οικοσυστήματος.   Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και για τη συμμετοχή τους απαιτείται προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κ. Μ. Βραχλιώτου και Ν. Αραμπατζή στα τηλέφωνα 2321098557 και 2321098550.

Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών
 
Η  Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Σερρών και Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών εκφράζουν  την αγωνιστική τους  ΑΛΗΛΕΓΓΓΥΗ και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των Αγροτών που μάχονται για ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους :  
Η κατάσταση της μικρομεσαίας Αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.
Κάθε χρόνο το εισόδημα μειώνεται ,μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής ,τα χαράτσια και οι φόροι της Κυβέρνησης οδηγούν τους Αγρότες σε ξεκλήρισμα. Τα αγροτοδικεία συνεχίζονται και επιβάλουν ποινές για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Η άγρια φορολόγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η φορολογία με 13 % από το πρώτο ευρώ που θα αυξηθεί γρήγορα στο 26% είναι η χαριστική βολή. Τους στέλνει αγκαλιά με εμάς τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες.
Πρέπει να καταλάβουνε όλοι ότι ο ΑΓΩΝΑΣ της μικρομεσαίας αγροτιάς αφορά ΑΜΕΣΑ όλους ΕΜΑΣ τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους έμπορους και επαγγελματίες και όλους τους εργαζόμενους.
Πρέπει αν βρούμε το βηματισμό, να βρούμε τον συντονισμό.
Απαιτείται ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ και συμμετοχή όλων ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις εφαρμοσμένες πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο Δήμος Σερρών κατέθεσε πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα για την ανάδειξη του Αγροτουρισμού  

Η ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών αποτελεί το βασικό στόχο της πρότασης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας  & Τουρισμού,  Παναγιώτη Γρηγοριάδη, στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ο τίτλος της πράξης είναι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ανάδειξης του Αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ και κατατέθηκε στις 24-1-2014.Η συγκεκριμένη πράξη θα αφορά την ανάπτυξη δικτυακού τόπου προσανατολισμένου στα αγροτουριστικά προϊόντα και καταλύματα του Δήμου Σερρών, ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέργεια και διαλειτουργικότητα με τις υπάρχουσες εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο Δήμος. Στόχος της πράξης είναι η συγκεκριμένη αγροτουριστική διαδικτυακή πύλη να αποτελέσει αφενός μεν σημαντικό μέσο προβολής του Δήμου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του, όσο και να καθιερωθεί ως ένα χρηστικό μέσο αναζήτησης πληροφοριών αλλά και αγοράς αγροτουριστικών προϊόντων ηλεκτρονικά συμβάλλοντας στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και την αύξηση του εισοδήματος τους. Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν, σε περίπτωση έγκρισης, θα υποστηρίζουν τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα των φορητών συσκευών (iOS, Android και Windows Phone).
Στην πρόταση αυτή δήλωσε την πρόθεση συνεργασίας της, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, της οποίας η υποστήριξη για την υλοποίηση του εγχειρήματος, θεωρείται πολύτιμη.
 
 
Συνελήφθη 17χρονος για κλοπή και απόπειρα κλοπής σε καταστήματα

Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 17 ετών, για κλοπή και απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, στις Σέρρες, ο 17χρονος διέρρηξε δύο καταστήματα αφαιρώντας από το ένα από αυτά το χρηματικό ποσό σε κέρματα, πλην όμως έγινε αντιληπτός από περίοικο και συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς ύστερα από σύντομη πεζή καταδίωξη. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 28χρονο. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.