Το τελευταίο 10ημερο του Μαρτίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Mετά την 20η Μαρτίου του 2014 θα είναι δυνατό να υποβληθούν οι πρώτες αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η κυβέρνηση έχει κάνει μια επίπονη δουλειά η οποία θα πάρει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 στις περιοχές που θα γίνει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.
 
«Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα είναι η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων», διότι, όπως τόνισε ο υφυπουργός, δεν είναι δυνατό να δοθεί η οικονομική ενίσχυση με τα εισοδήματα του 2011. «Έτσι, η πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι μετά τις 20 Μαρτίου, ημερομηνία μετά την οποία θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εργασίας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη.