Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνελήφθη 28χρονος για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφία 
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 28 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφία. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έρευνα της οικίας του  προαναφερόμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα  πιστόλι κρότου αερίου με μία θήκη και ένα ζεύγος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν πλαστές. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθη 14χρόνος για κλοπή δικύκλου 
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 14 ετών, για κλοπή δικύκλου. Ειδικότερα, στις Σέρρες, ο προαναφερόμενος, αφαίρεσε τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα ενός 38χρονου. Το ανωτέρω δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Με πλαστά έγγραφα επιχείρησαν να πετύχουν καταβολή οικονομικής ενίσχυσης
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαπές ηλικίας 54 και 56 ετών, για πλαστογραφία και απόπειρα απάτης. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες αποπειράθηκαν από κοινού να εξαπατήσουν τον Δήμο Σερρών προσκομίζοντας πλαστό έγγραφο με σκοπό να πετύχουν την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για ανασφάλιστα και έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με βαριές αναπηρίες που αφορούσε την 56χρονη. Ωστόσο, η πλαστότητα του εγγράφου έγινε αντιληπτή από την Προϊσταμένη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Σερρών και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες θα αποκόμιζαν παράνομα το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ. Το προαναφερόμενο πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθησαν τρία άτομα για εκβίαση μέσω διαδικτύου σε βάρος 53χρονου στις Σέρρες
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρεις ημεδαποί (ένας άνδρας 34 ετών και δύο γυναίκες 33 και 30 ετών), για εκβίαση μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 53χρονου ημεδαπού, ο 34χρονος και η 33χρονη τον εκβίαζαν κατά τον τελευταίο μήνα να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσουν προσωπικές του φωτογραφίες σε λογαριασμό ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Στη συνέχεια, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο 34χρονος όταν προσήλθε σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον 53χρονο για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Ακολούθως, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο προαναφερόμενες γυναίκες.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 30χρονη δημιούργησε και διαχειριζόταν ψεύτικο προφίλ στο facebook για προσωπικούς λόγους αναρτώντας προσωπικές φωτογραφίες της με τον 53χρονο, ενώ προκάλεσε την απόφαση στους έτερους δράστες να χρησιμοποιήσουν το ψεύτικο προφίλ ώστε να αποκομίσουν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Επιχείρησαν να περάσουν λαθραία 1.176 φιάλες ποτών απο τον Προμαχώνα
 
Χίλιες εκατόν εβδομήντα έξι  φιάλες αλκοολούχων ποτών, αγορασμένες από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, επιχείρησαν να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα οδηγός τουριστικού λεωφορείου και ο συνεργός του. Αναλυτικά, το Σάββατο 25-1-2014 και ώρα 20.00, υπάλληλοι του Κλιμακίου Τελωνείου Σερρών στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούσαν στον οδικό άξονα Προμαχώνα-Σερρών, διαπίστωσαν ότι τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε Έλληνας υπήκοος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, μετέφερε για λογαριασμό Έλληνα υπηκόου που επέβαινε στο λεωφορείο, 1.176 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκας, τζίν), τις οποίες ο δεύτερος είχε αγοράσει από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και τις προόριζε για τη Θεσσαλονίκη. Τα ποτά ήταν τοποθετημένα στο χώρο αποσκευών του λεωφορείου. Το μεταφορικό μέσον και τα ποτά κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Οι επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 13.028 €.
 
Η πίτα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών
 
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Σερρών και ο Εμπορικός Σύλλογος Ν Σερρών διοργανώνουν εκδήλωση  κοπής βασιλόπιτας – χορό την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  και ώρα 13:00 το μεσημέρι στο οικογενειακό κέντρο «Καταρράκτες» στον Αη Γιάννη Σερρών. Η τιμή πρόσκλησης είναι 15€ και περιλαμβάνει πλούσιο γεύμα και  ποτό.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/01/2014 - 13:24