Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Οι δομές υγείας της Άρτας αποτέλεσαν τους βασικούς χώρους που επισκέφθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη. Οι δύο βουλευτές επισκέφθηκαν τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Άρτα και το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Σε όλες τις επαφές τους, οι βουλευτές τόνισαν ότι η δημόσια, δωρεάν, προσβάσιμη από όλους υγεία είναι δημόσιο αγαθό και αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύσκεψη με τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων της Άρτας.

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Κοινωνικών Φορέων με σκοπό την δικτύωσή τους.Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν εικοσιτέσσερις από τους τριάντα φορείς που προσκλήθηκαν. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργηθεί μία ουσιαστική και μόνιμη συνεργασία ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης των ωφελούμενων σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις πληροφορίες που αφορούν στην:

εργασία

την επιμόρφωση

την σωματική και ψυχική υγεία

την τρίτη ηλικία  καθώς και

τις πολιτιστικές δράσεις

Την έναρξη της λειτουργίας του Οικομουσείου Ποταμού Αώου, σηματοδοτεί το διήμερο συνέδριο, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Κόνιτσα, με τη συμμετοχή φορέων και τοπικών παραγόντων από τους δήμους Πρεμετής και Κλεισούρας Αλβανίας, καθώς και Ζαγορίου και Κόνιτσας, περιοχών τις οποίες διασχίζει ο ποταμός Αώος. Το Οικομουσείο του ποταμού Αώου είναι ένα ανοιχτό μουσείο, με "εκθέματα" το περιβάλλον που η φύση σμίλεψε, τους οικότοπους, τους πολιτισμούς και την οικονομία που αναπτύχθηκαν γύρω από το νερό, τα μνημεία και τα ιστορικά κτίρια. Στόχος του εγχειρήματος είναι η προστασία και η προβολή της ευρύτερης περιοχής του ποταμού, από τις πηγές του μέχρι το Τεπελένι της Αλβανίας, συμπεριλαμβάνοντας και τους ποταμούς Βοϊδομάτη και Σαραντάπορο καθώς και τα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας.

Αίσιο τέλος πήρε η υπόθεση ντόπινγκ που απασχόλησε το Πανελλήνιο σχετικά με την Αθανασία Τζουμελέκα. Όπως αποφάνθηκε το Εφετείο Αθηνών, η Ηπειρώτισσα αθλήτρια ουδέποτε προχώρησε σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η «Χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο βάδην, είχε κατηγορηθεί από την IAAF και την WADA πως είεχε κάνει χρήση αναβολικών, αν και το πρώτο δείγμα της που είχε εξεταστεί ήταν αρνητικό και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ανακοινώθηκε πως το δεύτερο δείγμα ήταν θετικό. Το Εφετείο Αθηνών, έχοντας εξετάσει ενδελεχώς του φακέλους των δύο Ομοσπονδιών, έκρινε ότι η Τσουμελέκα δεν είχε κάνει χρήση αναβολικών. Έτσι δικαιώνεται η 32χρονη αθλήτρια, η οποία είχε από τότε διαψεύσει τους ισχυρισμούς της IAAF και της WADA.

Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβε και επίσημα ο Γιάννης Πετράκης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων. Ο Έλληνας προπονητής θα αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας της Ηπείρου, τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες. Ο Πετράκης είχε ξεκινήσει την εφετινή σεζόν στον Εργοτέλη.