Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Νέα κλοπή αντλιοστασίου του Δήμου Σιντικής
 
Το πέμπτο κρούσμα κλοπής αντλιοστασίου του Δήμου Σιντικής  σημειώθηκε την Κυριακή (26/1). Άγνωστοι μπήκαν στο αντλιοστάσιο στην περιοχή της Κερκίνης  και πήραν όλα τα μεταλλικά αντικείμενα. Το θέμα με τις κλοπές στα αντλιοστάσια τείνει να γίνει μάστιγα στην περιοχή της Σιντικής. Οι ζημιές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ , ενώ δημιουργούνται και προβλήματα στην άρδευση.   
 
Τέσσερεις ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Σιδηροκάστρου        
                                                                                                                              
Στο ΙΕΚ Σιδηροκάστρου από τον Μάρτιο θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες : 1)ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF), 2)ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΜΗΣ  και 3)ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι όσοι κατέχουν απολυτήριο Λυκείου. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί τέσσερα εξάμηνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  καθημερινά από τις 14.30 μέχρι τις 19.30 στο τηλέφωνο 2323025341.
Η πίτα  του Συλλόγου Ποντίων  Σιντικής  " Οι Κομνηνοί"
 
Την πίτα του θα κόψει  ο Σύλλογος  Ποντίων  Σιντικής  " Οι Κομνηνοί"  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην ταβέρνα " Ξάγναντο" στην Κ. Αμπέλα στις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά με ζωντανή μουσική . Τιμή πρόσκλησης 13 ευρώ. 
Συνάντηση τευτλοπαραγωγών με Στουρνάρα - Μαραντό
 
Αύριο  στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί  αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών με το υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τον πρόεδρο της Βιομηχανίας Ζάχαρης κ. Μαραντό, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής. Μέχρι εκείνη την ημέρα, ο κ. Χρήστος Βαρούτης ζήτησε απο τους βουλευτές των περιοχών όπου λειτουργούν εργοστάσια ζαχάρεως να ασκήσουν πιέσεις ώστε να αλλάξει το τιμολόγιο που ανακοινώθηκε. Εάν δεν γινει αλλαγή του τιμολογίου οι περισσότεροι αγρότες δεν θα καλλιεργήσουν τεύτλα, σημείωσε και τα εργοστάσια θα υπολειτουργήσουν και θα κλείσουν.
Συνελήφθη...  " λαδοπόντικας" 
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 38  ετών, για κλοπή.  Ειδικότερα, στις Σέρρες, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου βρέθηκαν 28 λίτρα λιπαντικών λαδιών σε δοχεία, τα οποία αφαίρεσε από την αποθήκη του συνεργείου ενός 39χρονου ημεδαπού. Ακολούθως, στην κατοχή του προαναφερόμενου βρέθηκαν επιπλέον 100 λίτρα λιπαντικών λαδιών και 21 λίτρα αντιψυκτικού υγρού αυτοκινήτου σε δοχεία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος τα αφαίρεσε από την ίδια αποθήκη σε περισσότερες από μία φορές τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2013.
Οι ανωτέρω ποσότητες λιπαντικών λαδιών και αντιψυκτικού υγρού κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Ο  χορός του Συλλόγου Βλάχων " Γεωργάκης Ολύμπιος"
 
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών "Γεωργάκης Ολύμπιος θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου  και ώρα 20:30 στο κέντρο "Κομπολόι" στο Νέο Σούλι Σερρών.
Στο κλαρίνο ο Νίκος Ζάρκος και ο Κώστας Μακρής.
Βιολί : Σάκης Φασούλας
Στο τραγούδι :
Φώτης Τράσιας, Δημήτρης Κοκκώνης, Στέργιος Πελέχρας, Θανάσης Μησιάκας.
Ντέφι : Γιάννης Μπέλας - Λαούτο : Γιάννης Πούλιος