Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης: Κινητοποίηση για την Υγεία - 3ωρη στάση εργασίας

Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την Υγεία στην Ικαρία, με 3ωρη στάση εργασίας. Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

"Όπως όλοι γνωρίζουμε τα παραρτήματα του ΙΚΑ σε Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο κλείνουν οριστικά στις 3 και 10 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Στη θέση τους έχει εξαγγελθεί η λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων με πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες κι αυτό εφ’όσον ο Δήμος Ικαρίας αναλάβει να καλύψει την στέγαση και τα λειτουργικά τους έξοδα!

Είναι προφανές πως η απόφαση αυτή αποτελεί σαφή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με αποτέλεσμα, όπως έγινε και με την ΔΟΥ –μάλλον και με άλλες υπηρεσίες στο μέλλον- τόσο οι Ικαριώτες όσο κι οι Φουρνιώτες να είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν συνεχή ταξίδια στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σάμο για να εξυπηρετηθούν για υποθέσεις που έως τώρα διεκπεραιώνονταν στην Ικαρία. Νέες οικονομικές επιβαρύνσεις λοιπόν για τους ασφαλισμένους, μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια στην πρόσβαση των αναγκαίων  υπηρεσιών στη Σάμο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και άθλιας ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Την αρνητική αυτή εξέλιξη, αν ισχύσει, θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο οι εξαγγελθείσες αντιδραστικές ρυθμίσεις που προωθούνται με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και με τα χαράτσια που πολλαπλασιάζονται.

Επίσης η απόφαση κλεισίματος των δύο παραρτημάτων εκτιμούμε πως ανοίγει το δρόμο για μετακινήσεις/διαθεσιμότητες των υπαλλήλων τους παρά τις αόριστες προφορικές υποσχέσεις που έχουν δοθεί.

Επειδή η εκκένωση των γραφείων των δύο παραρτημάτων θα ξεκινήσει νωρίτερα από τις ανακοινωμένες ημερομηνίες κλεισίματος είναι αναγκαία η υπεράσπιση της λειτουργίας, του αρχείου και των υποδομών και των δύο παραρτημάτων.

Αποφασίστηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία ως πρώτη αντίδραση η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο ΙΚΑ Αγ. Κηρύκου την Παρασκευή 31/1.

•Κηρύττουμε 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες (10:15-13:15 για την πρωινή ζώνη στα σχολεία με εξάωρο πρόγραμμα 11:00-14:00 στα σχολεία με επτάωρο και 13:00-16:00 για τη ζώνη του ολοήμερου) για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Η απάντηση στο κλείσιμο του ΙΚΑ είναι υπόθεση των  εργαζόμενων, των συνταξιούχων αλλά και όλων των κατοίκων των νησιών μας που πλήττονται απ΄αυτήν την εξέλιξη".