Ειδήσεις από την ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

ΕΡΑ Ρόδου - Τοπικές Ειδήσεις για 28-01-2014

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και περισσότερες ειδήσεις με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου: erarodos.blogspot.gr και erarodou.blogspot.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

65ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ 3 ΚΟΡΙΤΣΙΑ...

Σοκ προκάλεσαν στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου οι καταγγελίες δυο ανήλικων κοριτσιών και μιας 19χρονης κοπέλας που έφτασαν ως τον εισαγγελέα Ρόδου, ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης με δράστη έναν 65χρονο κάτοικο της περιοχής.

Αρχικά υπέβαλε μήνυση στον τοπικό αστυνομικό σταθμό εναντίον του φερόμενου ως δράστη η μητέρα των δυο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 10 και 8 χρόνων και στη συνέχεια ανάλογη μήνυση κατέθεσε μια 19χρονη η οποία κατήγγειλε τον ίδιο άνδρα ως δράστη. Ο 65χρονος οδηγήθηκε στον σταθμό όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι απλώς είχε λογομαχήσει με την κοπέλα και τα ανήλικα κορίτσια.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας που ενημερώθηκε άμεσα, έδωσε εντολή να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο 65χρονος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση στα δυο ανήλικα κορίτσια, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα. Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ

Το αίτημα για να χυθεί φως στις συνθήκες και στα αίτια που μετέτρεψαν Φαρμακονήσι και Λαμπεντούζα σε υγρούς τάφους για τόσες ψυχές, προωθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτή (Δ. Παπαδημούλης, Γ. Δραγασάκης, Ρ. Δούρου), η Ομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL) καθώς και βουλευτές από ένα ευρύ πολιτικό και εθνικό φάσμα.

‘’Η πρόσφατη ανθρωπιστική τραγωδία στη νησίδα Φαρμακονήσι, στην Ελλάδα, καθώς και η πιο πρόσφατη στη Lambedusa της Ιταλίας’’, αναφέρεται στη πρόταση‘’, έρχονται  να προστεθούν στον  μακρύ κατάλογο των θυμάτων στα επικίνδυνα περάσματα της Μεσογείου και άλλων θαλάσσιων συνόρων που ακολουθούν οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο: ο αριθμός των νεκρών στο Φαρμακονήσι έφτασε τους 12, μεταξύ των οποίων και 9 παιδιά, ενώ στην Lambedusa τα θύματα ήταν 175. Τα μεσογειακά θαλάσσια σύνορα που διασχίζουν οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο έχουν αποδειχθεί  παγίδες θανάτου αποκαλύπτοντας την για δεκαετίας έλλειψη μιας ολοκληρωμένης, ανθρωπιστικής, κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Αντιφάσεις σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος στο Φαρμακονήσι από την πλευρά των μεταναστών χωρίς χαρτιά και της Ελληνικής Ακτοφυλακής έχουν ήδη επισημανθεί από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή  Αμνηστία και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και  έχουν προκαλέσει  διεθνή κατακραυγή στο διεθνή Τύπο.

‘’Ζητούμε‘’, καταλήγει  το αίτημα των βουλευτών, ‘’από τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια των τραγικών συμβάντων που οδήγησαν στο θάνατο των μεταναστών. Θεωρούμε ότι τόσο η ελληνική όσο και η ιταλική δικαιοσύνη θα προχωρήσουν στην άμεση δίωξη σε βάρος των υπαιτίων, αν υπάρχουν.’’

 

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ 300 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΜΕΑ

Στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης βρίσκονται στη Ρόδο 300 συμπολίτες μας με αναπηρίες, που η ίδια η πολιτεία αναγνωρίζει ότι είναι οικονομικά αδύναμοι και αδυνατούν να επιβιώσουν.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε την Παρασκευή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος τους Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Αναπηρίες Ρόδου Μανώλης Ζηδιανάκης, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για τη λήψη μέτρων μείωσης των τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Οκ. Ζηδιανάκης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να δώσει «ανάσα» στους 300 άπορους συμπολίτες μας – άτομα με αναπηρίες λαμβάνοντας απόφαση απαλλαγής τους από την καταβολή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

«Η ίδια η πολιτεία μέσω της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων αναγνωρίζει ότι στη Ρόδο διαμένουν 300 άτομα με αναπηρίες στα οποία πρέπει να δώσετε μια ανάσα διότι είναι οι τελευταίοι των τελευταίων. Τα άτομα αυτά δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε τέλη προς το Δήμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζηδιανάκης.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα να ενέκρινε τη λήψη μέτρων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όμως η εφαρμογή τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα ισχύσει από την 1-1-2015, διότι η απόφαση αυτή έπρεπε να ψηφιστεί εντός του 2013.

 

ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΦΟΔΩ

‘’Η απόφαση σχετικά με το ΔΗΦΟΔΩ  που εξέδωσε το ΣτΕ είναι παραπεμπτική από το Τμήμα προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με κρίσιμο πράγματι ζήτημα κατά πόσο είναι αντισυνταγματικό ο φόρος να ισχύει μόνο στη Δωδεκάνησο και αν εξέλειπαν οι συνθήκες που τον επέβαλλαν..’’, τονίζει  ο Δ/ντής των Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ροδίων με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν να μην ισχύει πλέον ο ΔΗΦΟΔΩ.

‘’Η απόφαση αυτή‘’, συμπληρώνει, ‘’δε δίνει οριστικό τέλος στον ΔΗΦΟΔΩ, τα θέματα αυτά θα εξετασθούν από την Ολομέλεια του ΣτΕ σε δικάσιμο που δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη.’’
Ωστόσο αναφέρεται και από πλευράς των Καθηγητών Διοικητικού και Φορολογικού Δικαίου, που για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου χειρίζονται το θέμα, υπάρχει αισιοδοξία ότι τα παραπάνω ζητήματα αναλυμένα εκτενέστερα ακόμη στο Δικαστήριο, θα καταδείξουν και ότι οι  τοπικοί φόροι, είναι πλέον ευρύτατα προβλεπόμενος θεσμός σε όλη την Ευρώπη και ότι όχι μόνο δεν εξέλειπαν οι συνθήκες, αλλά οι όροι που ισχύουν σήμερα καθιστούν ακόμη πιο επιβεβλημένο για την Δωδεκάνησο τον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ’’,  εξηγεί η υπηρεσία και προσθέτει, ‘’Ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. παραμένει ισχυρός   και κάθε τυχόν άρνηση πληρωμής υπό την επήρεια των δημοσιευμάτων, θα οδηγήσει σε αναγκαστικές προσαυξήσεις και πρόστιμα, που όση θέληση και να υπάρχει, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εκ του νόμου διαγραφής των.’’

 

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΙ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΖΗΤΑ Ο Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη θέσπιση πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων που επεκτείνεται στους καρκινοπαθείς αλλά και στους βαρέως πάσχοντες.

Ο κ. Κόνσολας στην ερώτηση ζητά να εξαιρεθούν από τη θέσπιση του πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων οι καρκινοπαθείς και οι βαρέως πάσχοντες:

''O στόχος μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, υπογραμμίζει, δεν αμφισβητείται. Οφείλουμε όμως να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν για τους καρκινοπαθείς και τους βαρέως πάσχοντες. Έτσι όπως είναι σχεδιασμένη η θέσπιση του πλαφόν στη συνταγογράφηση, δημιουργείται πρόβλημα για αυτούς τους ανθρώπους.

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΜΠΕΝΕΤΟ ΣΠΥΡΟΥ ΑΠΟ  ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Νέα συνάντηση των εκπροσώπων από τα 4 αντιμνημονιακά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι Πράσινοι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Ρόδο με κύριο θέμα την  στήριξη υποψηφιότητας του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Verena.

Στην συνάντηση του περασμένου Σαββάτου παρουσία και του κ. Σπύρου εκφράστηκαν κάποιες αντιρρήσεις ως προς ορισμένες θέσεις των ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό. Στη νέα συνάντηση όπως λένε στελέχη κομμάτων που συμμετέχουν, ευελπιστούν ότι θα συμφωνήσουν και θα κατέβουν ενωμένοι με στόχο την νίκη στις περιφερειακές εκλογές.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ–ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Την συγκρότηση επιτροπής για την χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο νησί της Ρόδου, ζητά  με έγγραφο του από το ΤΕΕ ο δήμος Ρόδου. Αφορμή   οι πολλές διαμαρτυρίες για το "φύτρωμα" κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και του νησιού, οπότε και η δημοτική αρχή αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται ότι   σε αναφορά κατοίκων σχετικά με τη λειτουργία κεραιών εκπομπής κινητής τηλεφωνίας νησί , προτείνεται μεταξύ άλλων, η συνεργασία του Δήμου με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Συγκεκριμένα προτείνεται στο Δήμο Ρόδου να εκπονήσει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - τμήμα Δωδεκανήσου (υπό την ιδιότητα του εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου του κράτους) «… μελέτη σχετικά με την τοποθέτηση των σταθμών βάσης στο νησί και την πόλη της Ρόδου, έτσι ώστε η πυκνότητα της ισχύος της ακτινοβολίας σε χώρους μακράς παραμονής, όπως οικίες και χώροι εργασίας, να μην υπερβαίνει το όριο που προτείνεται από την διεθνή επιστημονική κοινότητα … ».

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση στα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης  να απομακρύνουν τους επικίνδυνους κορμούς,  μετά τη πρόσφατη έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε κατολίσθηση σε μεγάλο τμήμα της κάτω λεκάνης του πάρκου, του Ροδινιού, με αποτέλεσμα την πτώση δέντρων και μέρος του τοιχίου αυτής, απευθύνει ο Γιώργος Τριάντος.

 Παρόμοια ζημιά μικρότερου μεγέθους λόγω ισχυρών ανέμων είχε συμβεί στο παρελθόν (2008), υπενθυμίζει ο κ. Τριάντος, με αποτέλεσμα την πτώση ενός δέντρου του οποίου ο κορμός ουδέποτε απομακρύνθηκε και τμήμα αυτού εξακολουθεί να υφίσταται στο σημείο.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη Απαιτούνται χέρια και εργαλεία όπως αλυσοπρίονα, σχοινιά κλπ. ενώ  προτεινόμενη ημέρα δράσης καιρού επιτρέποντος ορίζεται η ερχόμενη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

 

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΟΤ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Παρούσα για πρώτη φόρα στην διεθνή έκθεση, θαλάσσιου τουρισμού  BOOT στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, που ολοκληρώθηκε τη Κυριακή, ήταν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, διαθέτοντας στους επαγγελματίες των νησιών την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προορισμούς τους σε ένα ιδιαίτερα όμορφο εκθεσιακό χώρο 23 τμ.

Το περίπτερο βρισκόταν στο HALL 3, στο οποίο εκπροσωπούνταν οι καταδυτικοί προορισμοί ανά τον κόσμο, και φιλοξενήθηκαν επιχειρηματίες από τα νησιά της Σαντορίνης, της Νάξου, της Αμοργού, της Μήλου, της Ίου, της Κέας,  της Λέρου καθώς και ο εκπρόσωπος της Μαρίνας της Κω.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα μηνύματα για το μέλλον, καθώς οι Γερμανοί επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον για το καταδυτικό προϊόν των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, το οποίο είναι ακόμα σχετικά άγνωστο  στις ξένες αγορές.

«Ξεκίνησε μια καλή προσπάθεια για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού των νησιών μας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε συνεπείς στο μέλλον σε τέτοιου είδους συνέργειες με τους κατά τόπους επαγγελματίες, ώστε οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μερίδιο από τη γερμανική καταδυτική τουριστική βιομηχανία. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η εν λόγω χώρα διαθέτει 3 εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες αυτής της δραστηριότητας», τονίζει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Ελευθερία Φτακλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το Ελληνικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ διοργάνωσε μια εκδήλωση με Γερμανούς δημοσιογράφους και Tour Operators, στη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση των νησιών του Αιγαίου.

 

ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΚΟ

Τις εγκαταστάσεις του Προφήτη Ηλία  της κοινότητας Σαλάκου, όπου με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση  σε πραγματικές συνθήκες που πραγματοποίησε η Τοπική Εθελοντική Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, επισκέφθηκε  ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Χατζηδιάκος το Σαββατοκύριακο.

Η άσκηση  ήταν διάρκειας  48 ωρών συμμετείχαν Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η Δασική Υπηρεσία Ρόδου, ο  Διοικητής του Κλιμακίου Απολλώνων με δύο πυροσβέστες και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την Εθελοντική Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών Σαλάκου, θεωρώντας την  προσφορά τους ουσιαστική και πολύτιμη και τόνισε ότι η  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα στηρίζει και θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τους τις δράσεις προτρέποντας παράλληλα όλες τις εθελοντικές οργανώσεις των χωριών της Ρόδου να οργανώσουν αντίστοιχες ομάδες, με τη συμβολή της Περιφέρειας.

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ JOENSUUΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ.

Επιβεβαίωση ακρόασης του αυτοδιαχειριζομενου Ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ Ρόδου, από τα μεσαία, στην πόλη JOENSUUστην Φιλανδίαστις 14 Ιανουαρίου 2014, τις πρωινές ώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αυριανό δελτίο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ   ''ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ''

‘’Όσοι θέλουν να βάλουν στο χέρι το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και μαζί με αυτό να πάρουν στο χέρι και 400.000 ευρώ από το Ταμείο του Δήμου να το ξεχάσουν.

Όσοι θέλουν, όπως η ΔΥΠΕ, να υποβαθμίσουν τη λειτουργία του ανοίγοντας το, ως δημοτικό ιατρείο, επίσης να το ξεχάσουν’’, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Γ. Κυρίτσης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου  αναφορικά με τα όσα τελευταία  απασχολούν τη τύχη του κλειστού, επί πέντε σχεδόν  χρόνια, Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, παρουσιάζοντας τις θέσεις της παράταξης για την Δημόσια Υγεία  και πέντε νέους  υποψήφιους συμβούλους .

Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες υγείας που θα προσφέρει ο Δήμος Κω πρέπει να είναι ενταγμένες στο σύστημα της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας στο νησί, να καλύπτει τις ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει το Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, και να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση  που θα οδηγήσει σε συνολική κάλυψη των αναγκών μέσα από προγραμματική σύμβαση του Δήμου Κω (μέσω της Κοινωφελούς) με τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής  εξήγησε ότι η μεγάλη διαφορά της παράταξης από  την απερχόμενη δημοτική αρχή είναι οι  δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες. ‘’Εμείς βλέπουμε πολίτες ‘’συμπλήρωσε ‘’ενώ αυτοί αναζητούν πελάτες.’’

Όσον αφορά στο  Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας το θεωρεί ως αναπόσπαστο τμήμα αυτού του Δικτύου Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ ‘’ο κ. Καϊσερλης και η μικρή του ομάδα θέλουν να εμπορευματοποιήσουν μια δομή δημόσιας υγείας.

Να στήσουν άλλη μία συνεταιριστική-συνεργατική επιχείρηση’’ τόνισε προσθέτοντας ότι ''η κοινωνική οικονομία, ως θεσμός έχει δεινοπαθήσει στα χέρια του απερχόμενου δημάρχου, έχει ευτελιστεί και δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό περιεχόμενο αλλά και την ουσία της.’’

 

ΕΞΙ ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Έξι υπήκοοι Συρίας, άνδρες στο σύνολο τους ένας από τους οποίους συνόδευε ανήλικη, εντοπίστηκαν χθες στη πόλη της Κω από αστυνομικούς της Ασφάλειας Και οι έξι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία  και να αφεθούν ελεύθεροι.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Αύριο Τετάρτη στις 18.00 στην αίθουσα του ΜΑΡΙΤΙΝΑ τα μέλη της Συμπαράταξης Ελπίδας  θα συζητήσουν τα προβλήματα του χώρου των ερασιτεχνικών σωματείων και γενικότερα του τοπικού κινήματος του αθλητισμού στο νησί με στόχο την επικαιροποίηση των προγραμματικών τους προτάσεων Η σύσκεψη είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

30 ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΠΑΓΚΑΡΙ

Συνελήφθη  από άνδρες του αστυνομικού τμ. Καρπάθου, 30χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος διέρρηξε παγκάρι  Ι. Ναού, στις 12 Γενάρη αφαιρώντας χρηματικό ποσόν. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο δράστης διέμενε παράνομα στη ελληνική επικράτεια Ήδη κινήθηκε σε βάρος του η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Σήμερα Τρίτη για τη Δωδεκάνησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους.

Την Τέταρτη από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28/01/2014 - 12:42