Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνάντηση τευτλοπαραγωγών με Στουρνάρα - Μαραντό
 
Την ερχόμενη Τετάρτη , στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί  αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών με το υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τον πρόεδρο της Βιομηχανίας Ζάχαρης κ. Μαραντό, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής. Μέχρι εκείνη την ημέρα, ο κ. Χρήστος Βαρούτης ζήτησε απο τους βουλευτές των περιοχών όπου λειτουργούν εργοστάσια ζαχάρεως να ασκήσουν πιέσεις ώστε να αλλάξει το τιμολόγιο που ανακοινώθηκε. Εάν δεν γινει αλλαγή του τιμολογίου οι περισσότεροι αγρότες δεν θα καλλιεργήσουν τεύτλα, σημείωσε και τα εργοστάσια θα υπολειτουργήσουν και θα κλείσουν.
 
" Το μυστικό της καρδιάς"
 
Το βιβλίο της Βιβής Κοντοπούλου θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο SOFA BAR CAFE restaurant, στις 7.15 το βράδυ. Την διοργάνωση έχει το βιβλιοπωλείο Σχολαρχείο.
 
Συνελήφθη...  " λαδοπόντικας"  
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 38  ετών, για κλοπή.  Ειδικότερα, στις Σέρρες, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου βρέθηκαν 28 λίτρα λιπαντικών λαδιών σε δοχεία, τα οποία αφαίρεσε από την αποθήκη του συνεργείου ενός 39χρονου ημεδαπού. Ακολούθως, στην κατοχή του προαναφερόμενου βρέθηκαν επιπλέον 100 λίτρα λιπαντικών λαδιών και 21 λίτρα αντιψυκτικού υγρού αυτοκινήτου σε δοχεία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος τα αφαίρεσε από την ίδια αποθήκη σε περισσότερες από μία φορές τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2013.
Οι ανωτέρω ποσότητες λιπαντικών λαδιών και αντιψυκτικού υγρού κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Ημερίδα  στον Λευκώνα για την Λύσσα
 
Tην  Δευτέρα 27/01/2013, ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα  ημερίδα με θέμα: «Λεϊσμανίαση-Λύσσα». Εισηγητής θα είναι ο κ. Λεωνίδας Βαρούδης από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών.
 
Ο  χορός του Συλλόγου Βλάχων " Γεωργάκης Ολύμπιος"
 
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών "Γεωργάκης Ολύμπιος θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου  και ώρα 20:30 στο κέντρο "Κομπολόι" στο Νέο Σούλι Σερρών.
Στο κλαρίνο ο Νίκος Ζάρκος και ο Κώστας Μακρής.
Βιολί : Σάκης Φασούλας
Στο τραγούδι :
Φώτης Τράσιας, Δημήτρης Κοκκώνης, Στέργιος Πελέχρας, Θανάσης Μησιάκας.
Ντέφι : Γιάννης Μπέλας - Λαούτο : Γιάννης Πούλιος
 
Τριάντα χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και «Ο κατά φαντασία ασθενής» του Μολιέρου
 
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών το 2014 συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη.
Η χαρά αυτής της πορείας είναι φορτωμένη με πολλή περίσκεψη για όσα έγιναν μέχρι τώρα και με πολλές ευχές για σημαντικό έργο στο μέλλον.
Στο δύσκολο συγκυριακά παρόν που διανύουμε, δεν χρειάζονται γιορτές και πανηγύρια για τις τρεις δεκαετίες θεατρικής δράσης.
Συνεχίζοντας όμως τη δημιουργική θεατρική πορεία, η διεύθυνση, και το καλλιτεχνικό δυναμικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ετοιμάζουν την παράσταση του θεατρικού έργου του Μολιέρου: «Ο κατά φαντασία ασθενής»
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο, ενώ οι πρόβες έχουν ξεκινήσει από τα μέσα του Ιανουαρίου.
Παναγιώτης Μέντης.