Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
 
Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συνέρχονται στην πρώτη Συνδιάσκεψη τους οι επτά επτά  Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Η συνδιάσκεψη αυτή είναι η πρώτη μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ουσιαστική αφετηρία αναβάθμισης της πολιτικής και  οργανωτικής ανασυγκρότησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Το ιστορικό αυτό εγχείρημα, δηλαδή η μετατροπή του συμμαχικού σχήματος σε ενιαίο, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα των μελών, ολοκληρώθηκε τελεσίδικα και άνοιξε ελπιδοφόρους ορίζοντες στην ελληνική κοινωνία για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης,  της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να  διαλύει την κοινωνία, να οδηγεί σε απόγνωση εκατομμύρια συμπολίτες μας, να καταστρέφει τις παραγωγικές δυνάμεις  της χώρας, να αποστερεί τεράστιους πόρους από την οικονομία και την κοινωνία, να ασκεί μια ακραία πολιτική σε βάρος του κόσμου της εργασίας, διαλύοντας και τα στοιχειώδη υπολείμματα κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους, προς όφελος των δανειστών.  
Η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με την ανάγκη ανατροπής της μνημονικής κυβέρνησης, καθώς με τις μορφές και τους τρόπους αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, συμβάλλοντας  στον κεντρικό πολιτικό στόχο: Πολιτική Ανατροπή και Κυβέρνηση της Αριστεράς
Επίσης θα εκλεγεί νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και δύο εκπρόσωποι για την Συντονική Περιφερειακή Ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ για στις ομάδες φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών
Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου , και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα της   ΚΕΔΗΣ.
Τηλ. Επικοινωνίας για τα Μ.Μ.Ε.: 6977627956, 6944803671, 6944 464178, 23210-22450
 
Στις Σέρρες ο  Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 
 
Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη  θα επισκεφτεί την πόλη και το νομό Σερρών  ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
2η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων
 
Η  2η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων  θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου  και ώρα 11.00 στο Ξενοδοχείο ''ΑΚΡΟΠΟΛ'' (Λευκώνας). Κατά την διάρκεια της συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν :   α. Απολογισμός Διοικητικών Πεπραγμένων β. Απολογισμός Οικονομικών Πεπραγμένων γ. Ανάγνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής δ. Κοπή Βασιλόπιτας ε. Βράβευση Επιτυχόντων Εισαχθέντων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (παιδιά μελών συλλόγου) στ. Κλήρωση δώρων. Σε όλη τη διάρκεια της Συνέλευσης  θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου με την επίδειξη της κάρτας μέλους.
 
Συνελήφθη 38χρονος  για κλοπή λαδιών αυτοκινήτων
 
Συνελήφθη , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 38χρονος, για κλοπή. Ειδικότερα, στις Σέρρες, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 28 λίτρα λιπαντικών λαδιών σε δοχεία, τα οποία αφαίρεσε από την αποθήκη του συνεργείου ενός 39χρονου. Ακολούθως, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επιπλέον 100 λίτρα λιπαντικών λαδιών και 21 λίτρα αντιψυκτικού υγρού αυτοκινήτου σε δοχεία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος τα αφαίρεσε από την ίδια αποθήκη σε περισσότερες από μία φορές τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2013. Οι ανωτέρω ποσότητες λιπαντικών λαδιών και αντιψυκτικού υγρού κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών .
 
Ο χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου
 
Ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου , στο οικογενειακό κέντρο " Ρόδον Παλλάς" στην Ηράκλεια στις 9 το βράδυ. Οκταμελή ορχήστρα με μπουζούκι, Λύρα και κλαρίνο θα διασκέδαση του παρευρισκομένους. Θα γίνει κλήρωση πολλών δώρων. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ , με πλήρες μενού και άφθονο ποτό.
 
 
Ο χορός των Ντόπιων Σερρών
 
Ο 4ος χορός των Ντόπιων Σερρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο οικογενειακό κέντρο  Καρπάτσης " Palace" στο Μελενικίτσι , στις 8.30 το βράδυ. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με πλήρες μενού.
 
 
 Η κοπή πίτας του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης " Το Ρούπελ"
 
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις  11.15 το πρωί,  ο Σύλλογός Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης " Το Ρούπελ"   που συμπληρώνει 35 χρόνια από την ίδρυσή του, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Θεσ/νίκης, Αγίας Σοφίας 3 - 1ος όροφος. Την τελετή θα ευλογήσει με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο οποίος προηγουμένως θα τελέσει τη Θ. Λειτουργία και Αρτοκλασία για τους Σιδηροκαστρινούς της Θεσσαλονίκης στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Την τελετή κοπής της βασιλόπιτας θα πλαισιώσει η χορωδία των φίλων Δημοτικής και Βυζαντινής Μουσικής Σιδηροκάστρου, υπό τον μαέστρο κ. Νικόλαο Καλαϊτζή. Στην  εκδήλωση, ο Σύλλογος θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες Σιδηροκαστρινούς μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. (Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το ΔΣ).
 
Συναυλία  στις Σέρρες με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης
 
Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργανώνουν συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. H συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  και ώρα 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ. Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα:
Johann Christian Bach
ΣυμφωνίαΝτο– Μειζ. Εργ. 3, αρ. 2
Wolfgang Amadeus Mozart
Συμφωνία concertante για βιολί και βιόλα Μι υφ. – Μειζ. KV 364
Συμφωνία Αρ. 29 Λα – Μειζ. KV 201
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης
Σολίστες θα είναι οι:
Στέφανος Σεκέρογλου, (βιολί)
Θανάσης Σουργκούνης, (βιόλα)
Τιμή πρόσκλησης : 10 €
Για μαθητές, φοιτητές και άνεργους η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για λαθραία τσιγάρα
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 36, 39, 52 και 63 ετών (γυναίκα και άνδρες αντίστοιχα), για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. Αρχικά, σε χωριό των Σερρών, εντοπίστηκε ο 52χρονος και στην κατοχή του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία  πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα έναντι χρηματικού ποσού από την 36χρονη και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού. Σε έρευνες των σπιτιών  του 39χρονου και του 63χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 42 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25/01/2014 - 21:52