Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Τρείς συλλήψεις και  την κατάσχεση 2.592 συσσωρευτών  απο εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους
 
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.
Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Σερρών, της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου (Τμήμα Πολεοδομίας) Σερρών, του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Σερρών, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 30, 37 και 44 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στις μάντρες διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων των προαναφερομένων, εντοπίστηκαν αποθηκευμένοι μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.
 
Συνολικά κατασχέθηκαν 2.592 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων,  οι οποίοι θα αποσταλούν στον Συλλέκτη Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. Α.Ε.).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. 
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.
 
Συνελήφθησαν τρία άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων σε χωριό των Σερρών
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 51 ετών και μία υπήκοος Γεωργίας ηλικίας 34 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. Αρχικά, σε χωριό των Σερρών, εντοπίστηκε ο 51χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν 40 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα έναντι χρηματικού ποσού από την 34χρονη. Ακολούθως, σε έρευνα της οικίας του 38ρονου και της 34χρονης βρέθηκαν 1.068 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.108 πακέτα τσιγάρων, διότι δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού. Τα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Οι «Σερραίες Μανούλες» επέλεξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο
 
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, οι «Σερραίες Μανούλες» πραγματοποίησαν την Τακτική Γενική Συνέλευση και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ελέγχου.
Ακολούθησε παρουσίαση πεπραγμένων έτους 2013, οικονομικός απολογισμός 2013, ανάγνωση έκθεσης επιτροπής ελέγχου, συζήτηση για τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ., προτάσεις και υποδείξεις μελών.
Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε ικανός αριθμός μελών και έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Πέτσα Βασιλική, Αντιπρόεδρος Παπάζογλου Νίκη, Γραμματέας Ρουστάνη Νόπη, Ταμίας Ζουριδάκη Λίνα και Μέλος Σκιαδοπούλου Γλυκερία. Αναπληρωματικά μέλη Αναγνωστίδου Φωτεινή, Ταραρά Λίτσα και Ρουστάνη Μαρία.
Ενώ η Επιτροπή Ελέγχου αποτελείται από τις: Γίμα Κυράτσω, Τάτσιου Ελένη, Νικολαϊδου Ελευθερία, Σισκάκη Γεωργία, Λεμονή Γιώτα.
Τέλος, έγινε κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας και οι ευχές όλων ήταν η συνέχιση των δράσεων με τον ίδιο ζήλο και με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς.
 
 Καταβολή αποζημιώσεων απο τον ΕΛΓΑ
 
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου  ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.968 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 14,7 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις  αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα καταβληθούν 283.788 ευρώ.