φωτο από 22/9/12 αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μεταμόρφωση

Δικάζεται στις 22/1/14 ο φασίστας που συμμετείχε σε επίθεση στη Μεταμόρφωση

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεταμόρφωσης - Ν.Ιωνίας - Ν.Φιλαδέλφειας, θυμίζει το περιστατικό:

 "Στις 22/1/14,θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Κωνσταντίνος Κοντομούς που στις 10/09/2012 συμμετείχε σε επίθεση φασιστικής ομάδας σε κουρείο μετανάστη από το Πακιστάν στη Μεταμόρφωση.

Έναν χρόνο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μόλις τρεις μήνες πριν από την δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, ο Κοντομούς εισέβαλε μαζί με άλλους οκτώ δράστες σε κουρείο στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκε στους δύο Πακιστανούς υπαλλήλους καθώς και σε έναν Έλληνα πελάτη, οδηγό ταξί.

Αφού  τραυμάτισαν τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους, έριξαν στο κουρείο βόμβα μολότοφ.

Η ΕΛ.ΑΣ, παρόλο που τα ρατσιστικά κίνητρα ήταν εμφανή δεν έκανε απολύτως καμιά έρευνα.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ το σωματείο εργαζομένων δήμου Μεταμόρφωσης και πλήθος φορέων της περιοχής οργάνωσε μαζικό συλλαλητήριο - απάντηση στις 22/9/12. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ίδια ομάδα συνέχισε με τρείς δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες στη γύρω περιοχή και πάλι με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ, η οποία δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση για τις επιθέσεις. Μόνο μετά τη δολοφονία του Σ.Λουκμάν και τη διεθνή κατακραυγή, τον Γενάρη του'13,

αναγκάστηκε να στείλει δικογραφία για τις συγκεκριμένες επιθέσεις                                                                   

Διεκδικούμε το ξήλωμα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου από κάθε γειτονιά και το κλείσιμο των γραφείων της ΧρυσήςΑυγής, απ'όπου οργανώνονται οι επιθέσεις των ναζιστικών συμμοριών.

Διεκδικούμε την καταδίκη του τάγματος εφόδου της Μεταμόρφωσης και το κλείσιμο των γραφείων τους στη λεωφ.Ηρακλείου.

Δεν ξεχνάμε ότι το χέρι των φασιστών οπλίζεται από τους κυβερνώντες.

Οι φασίστες δεν χτυπάνε το κατεστημένο αλλά χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Αυτό είναι ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή, δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.  
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί κάθε αντιφασίστα/τρια αγωνιστή/τρια να δώσει το παρών την Τετάρτη 22/1, στις 9πμ στα δικαστήρια Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως"..

 Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Στις 22 Γενάρη 2014, θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Κωνσταντίνος Κοντομούς που στις 10/09/2012 συμμετείχε σε επίθεση φασιστικής ομάδας σε κουρείο μετανάστη από το Πακιστάν στη Μεταμόρφωση.

Στις 10/9/12, έναν χρόνο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μόλις τρεις μήνες πριν από την δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, ο Κ.Κοντομούς εισέβαλε μαζί με άλλους οκτώ δράστες σε κουρείο στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκε στους δύο Πακιστανούς υπαλλήλους καθώς και σε έναν Έλληνα πελάτη, οδηγό ταξί. Αφού τραυμάτισαν τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους, έριξαν στο κουρείο βόμβα μολότοφ.

Η ΕΛ.ΑΣ, παρόλο που τα ρατσιστικά κίνητρα ήταν εμφανή δεν έκανε απολύτως καμιά έρευνα. Η ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με το σωματείο εργαζομένων του δήμου Μεταμόρφωσης και πλήθος άλλων φορέων έδωσε μαζική απάντηση με συλλαλητήριο στις 22/09/2012. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ίδια ομάδα συνέχισε με τρείς δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες στη Μεταμόρφωση. Επίθεση με μαχαίρι σε δύο μετανάστες από το Πακιστάν σε στάση λεωφορείου στο Παλιό Ηράκλειο, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στο θώρακα και ληστεύοντάς τον από χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, επίθεση με το αυτοκίνητό τους πάνω σε μοτοσυκλέτα που ανατράπηκε (την οποία έκλεψαν και αργότερα την έκαψαν). Και λίγα λεπτά αργότερα, εποχούμενοι σε αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις πακιστανούς μετανάστες, τους οποίους τραυμάτισαν (τον ένα σοβαρά στο θώρακα) και λήστεψαν.

Οι επιθέσεις αυτές δεν έγιναν τυχαία από κάποια «παλιόπαιδα». Ήταν κομμάτι της προσπάθειας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να πατήσουν πόδι στις γειτονιές μας, που χρόνια τώρα ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ζουν αρμονικά. Κι επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος, επέλεξαν τον δρόμο της τρομοκρατίας, των βίαιων επιθέσεων και των μαχαιρωμάτων, με την απλόχερη κάλυψη της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο για την επίθεση της 10/09/2012 όσο και για τις επιθέσεις το βράδυ της 22/09/2012, η ΕΛΑΣ δεν δημοσίευσε ποτέ ούτε μία ανακοίνωση.

Χρειάστηκε να υπάρξει νεκρός ο Σαχζάτ Λουκμάν και η διεθνής κατακραυγή που ακολούθησε στις 19 Γενάρη ώστε ο Δένδιας να “ενεργοποιήσει” τις υπηρεσίες αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας -που είχε ιδρύσει στα χαρτιά ένα χρόνο πριν- και έτσι τον Φλεβάρη πια του 2013 η ΕΛ.ΑΣ να στείλει δικογραφία για τον προφυλακισμένο Κοντομού.

Διεκδικούμε την καταδίκη του τάγματος εφόδου της Μεταμόρφωσης και το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφ.Ηρακλείου – της γιάφκας που σχεδιάζονται τέτοιες επιθέσεις.

Καλούμε όλες και όλους να παρευρεθούν την Τετάρτη 22/1, στα δικαστήρια Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, στις 9πμ, να βροντοφωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ και να εξασφαλίσουμε ότι η δολοφονική δράση των Χρυσαυγιτών στη Μεταμόρφωση και τις γύρω περιοχές δεν θα είναι μια υπόθεση που θα περάσει στα “ψιλά”.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20/01/2014 - 12:09