Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ απο τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών


Στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών διοργανώνει  κινητοποίηση μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ΣΕΡΡΩΝ  την  Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου , στις 7.30 το πρωί, με παρουσία και της Αφροδίτης Σταμπουλή.

Στις Σέρρες τρείς έφηβοι έκλεψαν 11 φιάλες αλκοολούχων ποτών από μαγαζί

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, τρεις νεραοί ηλικίας 14, 15 και 17  ετών, για κλοπή. Ειδικότερα, στις Σέρρες, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι -ελληνικής καταγωγής- και στην κατοχή τους βρέθηκαν έντεκα 11 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφού διέρρηξαν το κατάστημα 40χρονου ημεδαπού αφαίρεσαν τις προαναφερόμενες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικής αξίας 274 Ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20 Ευρώ. Οι αφαιρεθείσες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθησαν  στις Σέρρες 12 άτομα για παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί ένας άνδρας 39 ετών και τρεις γυναίκες 26, 30 και 38 ετών υπεύθυνος και υπάλληλοι καταστήματος ίντερνετ καφέ, καθώς και οκτώ ημεδαποί, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, στο συγκεκριμένο κατάστημα ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, όπου είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία (8) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε κλειστό κύκλωμα και ελέγχονταν από (2) κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (σέρβερ), επίσης συνδεδεμένους με αυτούς, κατελήφθη ο 39χρονος προσωρινά υπεύθυνος, να έχει επιτρέψει στους οκτώ συλληφθέντες παίχτες τη συμμετοχή και διενέργεια στο τυχερό και απαγορευμένο παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ». Παράλληλα με την προαναφερόμενη ιδιότητά του, ο 39χρονος πραγματοποιούσε έλεγχο ταυτοπροσωπίας και ιδιότητας εισερχομένων παικτών και απενεργοποιούσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τη χρήση ειδικών μπουτόν σε περίπτωση ελέγχου των διωκτικών Αρχών.
Επιπρόσθετα συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές ηλικίας 26, 30 και 38 οι οποίες χειριζόταν εκ περιτροπής τον κεντρικό Η/Υ (σέρβερ), εισέπρατταν από τους θαμώνες-παίκτες τα στοιχηματιζόμενα χρηματικά ποσά, φόρτωναν με μονάδες τα τυχερά παιχνίδια και εξαργύρωναν τις κερδισμένες μονάδες καταβάλλοντας τα αντίστοιχα χρήματα στους θαμώνες-παίκτες.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•           (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους εκ των οποίων οι δύο κεντρικοί (σέρβερ),
•           (4) μπουτόν και δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί απαλοιφής – απενεργοποίησης των τυχερών παιγνίων,
•           (2) φάκελοι επιμελώς κρυμμένοι που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.350) Ευρώ,
•           συνολικά το χρηματικό ποσό των (170) Ευρώ στην κατοχή της 26χρονης και της 30χρονης και
•           (4) δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν συνελήφθη και αναζητείται.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Έκλεψαν 120 λίτρα πετρελαίου απο φορτηγό του Δήμου Σιτνικής

Εκατόν είκοσι λίτρα πετρελαίου έκλεψαν άγνωστοι, απο φορτηγό του δήμου Σιντικής που ήταν παρκαρισμένο στο παρκινγκ του δημαρχείου. Στον ίδιο χώρο φυλάσσονται και τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Η κατάσταση με τις κλοπές και τις διαρρήξεις αρχίζει να παίρνει διαστάσεις στην περιοχή μας. Το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, εκτός απο σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελάχιστοι άνδρες του, παρά τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες τους,  δεν έχουν την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή να αντιμετωπίσουν την κατάσταση για την ασφάλεια των πολιτών.

Συνελήφθη 20χρονος  παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθη  στις Σέρρες  από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, για κλοπή, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο προαναφερόμενος έσπασε το τζάμι καφενείου  56χρονου, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς. Σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και ένα μεταλλικό ψαλίδι. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.