Σιωπηρή παράταση για τις αιτήσεις προστασίας από πλειστηριασμούς

Σιωπηρή δίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων των «κόκκινων» δανειοληπτών, για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους από τους πλειστηριασμούς, αναμένεται να δώσουν οι ίδιες οι τράπεζες. Την παράταση έχει ζητήσει εδώ και μέρες και η οργάνωση προστασίας καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, καθώς διαπιστώνεται ότι ορισμένες τράπεζες δεν είναι έτοιμες να υποδεχθούν τις υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014, όπως προβλέπει ο νόμος.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του «Έθνους», μια και η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία, που είναι η 31η Ιανουαρίου, φαίνεται πως δεν αρκεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 30.000 δανειολήπτες έχουν λάβει ειδοποιήσεις για κατασχετήρια και από αυτούς πιθανολογείται ότι τουλάχιστον 10.000 θα σπεύσουν να υπαχθούν στις ειδικές ρυθμίσεις του νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τις περασμένες μέρες, όπως αποκάλυψε και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, καταστήματα τραπεζών δεν έκαναν αποδεκτές υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 δανειοληπτών που έχουν στα χέρια τους τα χαρτιά της κατάσχεσης, για να σώσουν τα σπίτια τους, μια και δεν είχαν ειδοποιηθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες για τις λεπτομέρειες του νόμου.

Πηγή Εθνος

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18/01/2014 - 14:21