Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνελήφθησαν  στις Σέρρες 12 άτομα για παράνομα τυχερά παίγνια
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί ένας άνδρας 39 ετών και τρεις γυναίκες 26, 30 και 38 ετών υπεύθυνος και υπάλληλοι καταστήματος ίντερνετ καφέ, καθώς και οκτώ ημεδαποί, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, στο συγκεκριμένο κατάστημα ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, όπου είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία (8) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε κλειστό κύκλωμα και ελέγχονταν από (2) κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (σέρβερ), επίσης συνδεδεμένους με αυτούς, κατελήφθη ο 39χρονος προσωρινά υπεύθυνος, να έχει επιτρέψει στους οκτώ συλληφθέντες παίχτες τη συμμετοχή και διενέργεια στο τυχερό και απαγορευμένο παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ». Παράλληλα με την προαναφερόμενη ιδιότητά του, ο 39χρονος πραγματοποιούσε έλεγχο ταυτοπροσωπίας και ιδιότητας εισερχομένων παικτών και απενεργοποιούσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τη χρήση ειδικών μπουτόν σε περίπτωση ελέγχου των διωκτικών Αρχών.
Επιπρόσθετα συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές ηλικίας 26, 30 και 38 οι οποίες χειριζόταν εκ περιτροπής τον κεντρικό Η/Υ (σέρβερ), εισέπρατταν από τους θαμώνες-παίκτες τα στοιχηματιζόμενα χρηματικά ποσά, φόρτωναν με μονάδες τα τυχερά παιχνίδια και εξαργύρωναν τις κερδισμένες μονάδες καταβάλλοντας τα αντίστοιχα χρήματα στους θαμώνες-παίκτες. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•           (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους εκ των οποίων οι δύο κεντρικοί (σέρβερ),
•           (4) μπουτόν και δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί απαλοιφής – απενεργοποίησης των τυχερών παιγνίων, 
•           (2) φάκελοι επιμελώς κρυμμένοι που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.350) Ευρώ,
•           συνολικά το χρηματικό ποσό των (170) Ευρώ στην κατοχή της 26χρονης και της 30χρονης και
•           (4) δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν συνελήφθη και αναζητείται.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Έκλεψαν 120 λίτρα πετρελαίου απο φορτηγό του Δήμου Σιτνικής
 
Εκατόν είκοσι λίτρα πετρελαίου έκλεψαν άγνωστοι , την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, απο φορτηγό του δήμου Σιντικής που ήταν παρκαρισμένο στο παρκινγκ του δημαρχείου. Στον ίδιο χώρο φυλάσσονται και τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Η κατάσταση με τις κλοπές και τις διαρρήξεις αρχίζει να παίρνει διαστάσεις στην περιοχή μας. Το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, εκτός απο σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελάχιστοι άνδρες του, παρά τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες τους,  δεν έχουν την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή να αντιμετωπίσουν την κατάσταση για την ασφάλεια των πολιτών.
 
Συνελήφθη 20χρονος  παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, για κλοπή, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο προαναφερόμενος έσπασε το τζάμι καφενείου  56χρονου, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς. Σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και ένα μεταλλικό ψαλίδι. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Γενική Συνέλευση της " Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων "
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της " Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων" στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ στις 11 το πρωί, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.         Επικύρωση εγγραφών μελών από τη Γενική Συνέλευση.
2.         Οικονομικός απολογισμός έτους 2013 - Προϋπολογισμός έτους 2014.
3.         Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4.         Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2013.
5.         Ερωτήσεις τοποθετήσεις από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Μετά την Γενική Συνέλευση θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας στη ταβέρνα ΠΕΤΡΙΝΟ στον Άγιο Ιωάννη Σερρών.
 
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας απο τον Σύλλογο Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης
 
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης θα κοπεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Νεαπόλεως - Συκεών (Ζάκκα 25) στις 11 το πρωί.
 
Κοπή πίτας και εκλογές στο Σύλλογο Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης
 
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις  11 το πρωί  θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα  του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης στη λέσχη του συλλόγου (Πέραν 61-63 πάροδος). Μετά την κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, ο απολογισμός και θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
 
Ο χορός του Συλλόγου Αγγιστιανών Θεσσαλονίκης
 
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγγιστιανών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί   την Κυριακή 19 Ιανουαρίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΑΝΘΟΣ» Λ. Στρατού 125 (Πρ. Στρ. Καρατάσιου)  Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στις 12.30 το μεσημέρι.
 
Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Σύλλογο Σκοπηνών Θεσσαλονίκης
 
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπηνών Θεσσαλονίκης την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην Θρακική Εστία ( Πλατεία Ναυαρίνου 18 ) στις; 11 το πρωί.