Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

•    «Τηλεόραση χωρίς ψυχή» χαρακτήρισε το μόρφωμα της ΔΤ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, προσκεκλημένος χτες στην Πρωινή Ενημέρωση η οποία εξέπεμψε ζωντανά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από τα στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων. Μιλώντας για την ΕΡΤ τάχθηκε υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της ΕΡΑ Ιωαννίνων. Η Πρωινή Ενημέρωση θα συνεχίσει να εκπέμπει ζωντανά από τα Γιάννενα και σήμερα και αύριο Παρασκευή, συμπαραστεκόμενη στους εργαζομένους του περιφερειακού σταθμού της Ηπείρου, ο πομπός του οποίου κατέβηκε παραμονή πρωτοχρονιάς, με άνωθεν εντολές «γαλάζιων» στελεχών.

•    Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Διοικήσεων και των Λιμενικών Αρχών υπέγραψε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σε ότι αφορά στην Ήπειρο, σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος μεταφέρεται η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.

 

•    Προβληματισμό για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου περί νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σύμφωνα με το νόμο, που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2013, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να νομιμοποιήσουν τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους ανεξαρτήτως μεγέθους και τα συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ. χωρίς κανένα πρόστιμο και μόνο με παράβολο 300 ευρώ. Ωστόσο μέχρι σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες.

 

•    Επίσκεψη στην Ήπειρο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα Κεφαλογιάννη θα έχει συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το Δήμαρχο Ιωαννίνων ενώ θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και το απόγευμα θα καταλήξει στο Μέτσοβο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κύριο αίτημα της Περιφέρειας θα είναι η αναμόρφωση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου να καλύπτουν  τους ορεινούς προορισμούς, που σήμερα πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.


•    Ενημέρωση σε νέους αγρότες μέλη της, αλλά και σε υποψηφίους νέους που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών που έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιήσει η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας. Η ενημέρωση θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Λαϊκής αγοράς του Δήμου Πρέβεζας.


•    Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ιατρική βασισμένη σε τεκμήρια: Πυξίδα της σύγχρονης καθημερινής ιατρικής πράξης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στα Γιάννενα. Την ημερίδα διοργανώνουν από κοινού η Αιματολογική Κλινική, η Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Εταιρεία Βορειοδυτικής Ελλάδος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.


•    Εξιχνιάστηκε, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 77χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί στα Ιωάννινα τον περασμένο Νοέμβριο. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Ο  28χρονος προσέγγισε την ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη των Ιωαννίνων και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιού της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Ο ίδιος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.


•    Βαρύς υπήρξε το Δεκέμβριο ο φόρος αίματος στους δρόμους της Ηπείρου. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα ενώ άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου για το μήνα Δεκέμβριο. Κατά την διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο βεβαιώθηκαν 3.726 παραβάσεις.