Έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ της ΚΕΔΕ το απόγευμα της Κυριακής, για απολύσεις - διαθεσιμότητες

Την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το απόγευμα της Κυριακής, προανήγγειλε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης -  τρόικας και αφορούν σε νέες διαθεσιμότητες  και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:
«Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου ρόλου της, η ΚΕΔΕ συγκαλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, αύριο, Κυριακή, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις εξελίξεις και θα λάβει αποφάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε  την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας στην κατάργηση αρμοδιοτήτων που έχουν κατακτηθεί από δεκαετίες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης και δε μπορεί να πληρώνει τις αστοχίες και την προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών.
Και οι μέχρι τώρα χειρισμοί αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός για την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης».Η σχετική πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρει ότι: «Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την Κυριακη 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 18:00  στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος), με θέμα ημερήσιας διάταξης:
-    Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν υπηρεσίες και εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».