Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Αύξηση κατά 70% στην κατάθεση πινακίδων στο Νομό Σερρών
 
Περισσότερες απο 3.500 πινακίδες αυτοκινήτων κατατέθηκαν στην εφορία του νομού Σερρών , συνολικά  για το 2013. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά περίπου 70% σε σχέση με  το 2012, που κατατέθηκαν 2.000 πινακίδες. Αυξημένος κατά 15% είναι και ο αριθμός των πινακίδων  φορτηγών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσεως που κατατέθηκαν συνολικά για το 2013 στο νομό Σερρών, σε σχέση με το 2012.  Συνολικά τη χρονιά που έφυγε  κατατέθηκαν 700 πινακίδες, εκ των οποίων οι 670 τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το 2012 κατατέθηκαν περίπου 600 πινακίδες , αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2011. Την τριετία 2011-2013 ο αριθμός των πινακίδων φορτηγών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης που κατατέθηκε στην υπηρεσία Συγκοινωνιών ανέρχεται στο 50%. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι της υπηρεσίας το κλίμα είναι βαρύ καθώς οι περισσότεροι παραδίδουν τις πινακίδες τους με βαριά καρδιά, καθώς δεν μπορούν να  ανταποκριθούν στην συντήρηση των οχημάτων τους.
 
Κοπή βασιλόπιτα στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα " Ο Ευαγγελισμός "
 
Την βασιλόπιτα της θα κόψει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου , στην ταβέρνα "Πανόραμα" στις 7 το βράδυ, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυρίων και Δεσποινίδων " Ο Ευαγγελισμός". Η τιμή ανά άτομο είναι 13 ευρώ  και περιλαμβάνει πλούσιο μενού , ποτό και ζωντανή μουσική.
 
Γυναικοκρατία στη Ν. Πέτρα
 
 Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου θα αναβιώσει στη Νέα Πέτρα το έθιμο της Γυναικοκρατίας ή ημέρα της Μπάμπως - Γκιουνού - Βρεξούδια.
 
Συνελήφθη Βούλγαρος για κλοπή στο Σιδηρόκαστρο
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου περίπτωση κλοπής σε οικία που έλαβε χώρα από την 28.11.2012 έως την 06.04.2013 στο Σιδηρόκαστρο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Βουλγαρίας ηλικίας 46 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος από τις μεσημβρινές ώρες της 28.11.2012 έως τις μεσημβρινές ώρες της 06.04.2013, αφαίρεσε από την οικία 40χρονου  διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία  για συγκομιδή ελαιόδεντρων και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (3.500) Ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, ενώ ερευνάται η πιθανή εμπλοκή και δεύτερου ατόμου.
 
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή εργαλείων από εργοστάσιο στη Μεσοράχη
 

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 20 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 39 ετών, για κλοπή εργαλείων. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, αφού εισήλθαν από ανοιχτό παράθυρο σε αποθήκη εργοστασίου ενός 44χρονου ημεδαπού αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία αξίας (3.000) Ευρώ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από την 15.08.2013 έως την 03.12.2013 αφαίρεσαν άλλες τρεις φορές από το ανωτέρω εργοστάσιο διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (3.000) Ευρώ, ενώ την 10.12.2013 προκάλεσαν φθορές στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 44χρονου, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο. Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε και παραδόθηκε αυτοβούλως μέρος των αφαιρεθέντων εργαλείων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα  οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Η ανάδειξη αναδόχου για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών  
 

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου , στις 7 το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με μοναδικό θέμα την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής  διαδικασίας  ανάδειξης προσωρινού  αναδόχου για την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Νομού Σερρών.
 
Ο Πυθαγόρας, η Μουσική, τα Μαθηματικά και η Φιλοσοφία
 
Με έναν από τους βασικούς θεμελιωτές του φιλοσοφικού στοχασμού, της Μουσικής και των Μαθηματικών, στην Αρχαία Ελλάδα, του Πυθαγόρα τον Σάμιο, θα ασχοληθεί στα πρώτα μαθήματα του νέου έτους  ο τακτικός συνεργάτης του Πνευματικού  συμποσίου, καθηγητής χημείας κ. Θεολόγης Ανδρονίδης. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Μαθημάτων Κλασικής Παιδείας , την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο,  στις 7 το βράδυ.
 
Συνελήφθη 80χρονος στην Ηράκλεια  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
 

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθη ένας 80χρονος,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Στην Ηράκλεια,  σε αστυνομικό έλεγχο του 80χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών  για κλοπή και παράβαση του Δασικού κώδικα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.